nlc.hu
Életmód

Olasz akcentussal beszél a husky

Imádjuk! Olasz akcentussal beszél a husky

A huskyk idővel megtanulhatják utánozni gazdáik beszédmódját.

Egy „olasz akcentussal” rendelkező kutya megdöbbentette a közösségi média felhasználóit. Felvetődhet a kérdés, „hogyan lehet egy kutyának olasz akcentusa?”, de ha megnézed a videót, tudni fogod.

A videó, amelyet eredetileg a TikTokon osztottak meg, egy imádni való huskyt mutat be – egy olyan fajtát, amelyről ismert, hogy nagyon hangos. Aaronnak hívják, és egyfajta beszélgetésbe kezd a gazdájával. A közösségi média felhasználói azonban nem tudták nem észrevenni, hogy az aranyos kutyusnak erős olasz akcentusa van.

A klipet megosztva a korábban Twitter néven ismert X-en, valaki azt írta, megszállottja lett a kutyának. Egy másik pedig azt, hogy a videó bizonyítja, hogy az állatok különböző nyelveken tudnak hangot kiadni.

Az American Kennel Club szerint a huskyk – idővel – megtanulhatják utánozni gazdáik beszédmódját. Az AKC kifejti a honlapján: „A huskyk nagyon érzékenyek az emberi beszéd frekvenciáira és hangjaira, és elég jól utánozzák ezeket a hangokat. Ha egy husky elég gyakran hallja a »szeretlek« szót ugyanazon a hangon, akkor meglehet, hogy hasonló hangokkal fog válaszolni: »Szeretlek«. Mivel ilyen hangos fajta, a huskyk gyakran úgy reagálnak, ahogyan egy ember beszél hozzájuk.”

husky

Fotó: TikTok

És vannak huskyk, akik konkrét dallamokat is képesek elénekelni.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top