nlc.hu
Életmód

Bódi Csabi a negatív kommentekről

Bódi Csabi: „Miért kell engem bántani azért, mert cigány vagyok?”

Mint mondja, szívtelenség van ezekben a kommentekben.

A legtöbb hírességnek és celebnek el kell fogadnia, hogy rendszeresen állhatnak beléjük a kommentelők. Vannak, akik ezeket már ki tudják zárni és nem foglalkoznak vele, de természetesen erre nem mindenki képes. Bódi Csabi például remekül viseli a kritikát, ám azzal már ő sem tud mit kezdeni, amikor az interneten arc- és névnélküli emberek állnak bele. 

Bódi Csaba

Fotó: Schumy Csaba

Belefáradtam a folyamatos szitkozódásba. Alaphelyzetben nem érintenek meg, hiszen nem azt nézem, hogy mit mondanak, inkább, hogy ki mondja. Teljesen kiveszett a jó ízlés és az empátia. Szívtelenül, düh vezérelten kommentelnek olyat, ami egy másik ember lelkén igenis rést üt. Ha jogosnak érzek egy kritikát, igazat adok neki, de amikor igazságtalanul szidnak, személyeskednek, sőt, ha már a családomat, a gyerekeimet is belekeverik – na az tud fájni 

 – kezdte a sorry! magazinnak a mulatós énekes, aki sosem kérkedik azzal, mennyit jótékonykodik, pedig ez egyáltalán nem áll távol tőle. „Az is rosszul esik, ha számonkérnek, miért nem jótékonykodunk. Pedig gyakran előfordul, csak mi nem verjük nagydobra, mint más előadók. Sokan még a segítségnyújtásból is szakmai presztízst csinálnak. Van egy előadó, aki legyártatott 5000 darab CD-t – mondjuk, kétmillió forintért –, amit aztán szétosztott a rászorulók között és azzal haknizott, hogy kétmilliós adománnyal támogatott embereket. Utána meg bejelentette, hogy aranylemez lett a legújabb albuma. A legutóbbi eset viszont különösen fájt. A magyar kézilabda válogatott tizenkét év után újra kijutott az olimpiára, miután nagy fölénnyel legyőzték a portugálokat. Szeretik a zenénket, én pedig örömmel tettem eleget a felkérésnek, elmentem zenélni nekik. Amikor elmentem fellépni ezeknek a rendkívüli sportolóknak, valóságos büszkeséget éreztem, hogy őket szolgálhatom. Ezek a srácok életük egyik legmeghatározóbb pillanata előtt állnak, örömmel tettem. Amit viszont a közösségi oldalakon láttam a poszt alatt, azon nagyon megdöbbentem. Amit ott olvastam, az mélyről fakadó gonoszság.

Csabi ezt követően azt fejtegette, szerinte nincs olyan, hogy cigány, magyar, meleg, ukrán vagy orosz. Szerinte csak jó és rossz ember van.

Miért kell engem bántani azért, mert cigány vagyok? Miért kell valakit azért bántani, mert más a bőrszíne, a vallása, a nemzetisége vagy a nemi hovatartozása?

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top