nlc.hu
Életmód

A rendőrség nem közölt létszámot Magyar Péterékkel

Magyar Péter: a rendőrség szerint 250 ezren lehettek a tüntetésen – Rendőrség: sohasem bocsátkozunk becslésekbe

A Kossuth téri tüntetések közben/után már-már kötelező körnek számít a számháború, ami most a szombati Magyar Péteres esemény után sem maradhatott el. Magyar Péter a rendőrség becslésére hivatkozik, a rendőrség meg arra, hogy ők nem szoktak belemenni a becslésekbe.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, nagy érdeklődés mellett zajlott a tüntetés szombaton a Kossuth téren, ahol Magyar Péter azt még ugyan nem jelentette be, melyik párt színeiben lehet majd rá és a vele együttműködőkre szavazni, de azt már tudjuk, hogy legközelebb anyák napján készül tömegrendezvényre, addig pedig az országot fogja járni. A rendezvény véget érte után elkezdődött a számháború:

A rendőrség szerint 250 ezer, a kormánypropaganda szerint 24 ezer, a valóságban 3-400 ezer ember

– közölte az adatokat még tegnap este Magyar a Facebook-oldalán.

Magyar Péter tüntetés

Elindult a számháború a szombati tüntetés létszámáról (forrás: Magyar Péter FB-oldala)

A Mandíner valóban megírta, hogy szerintük nem lehettek 50 ezren a tüntetésen, a Nyugati Fény szerint pedig pont az 50 ezer a reális szám.

Mindenesetre a rendőrség nem annyira díjazta azt, hogy Magyar Péter rájuk hivatkozik a posztjában. Az RTL megkérdezte őket a szóban forgó állításról, és az alábbi választ küldték:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sohasem bocsátkozott becslésekbe, most sem tesszük, és a szervezők irányába sem történt ilyen közlés.

Ez bizony örök rejtély marad. (?)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top