nlc.hu
Életmód
Ezért nem keresik a mai férfiak a nőket egy jól sikerült randi után

Ezért nem keresik a mai férfiak a nőket egy jól sikerült randi után

Talán soha nem volt még ennyire nehéz a párkeresés, mint manapság. Hiába nem kell már várni a postagalambra vagy kétségbeesve aprót keresni a zsebünkben, hogy telefonálhassunk egyet a fülkéből, hogy halljunk a randipartnerünk felől.

Szingliségem egyik legkedveltebb filmje az óriási sztárparádéval felvonuló ’Nem kellesz eléggé’ című romantikus vígjáték volt. No persze nem azért, mert odáig vagyok azokért a hollywoodi filmekért, amelyekben rengeteg A-listás sztárt vonultatnak fel egyszerre, hanem azért, mert véleményem szerint számos hasznos igazságot rejtenek a jelenetei egy párját kereső, bizonytalan nő számára.

A film ugyanis arról szól, hogy a főszereplő hölgyei megpróbálnak megbirkózni a lelehetetlennel, azaz: kiismerni a férfiakat. Ha ugyanis jobban belegondolunk, akkor a párkeresés során mindenki csak sötétben tapogatózik. Sosem tudni, mi jár a másik fejében, amikor először találkozik velünk és ránk néz vagy miért keres, vagy éppen nem keres egy randevú után.

A Nem kellesz eléggé című filmben négy nő párkapcsolatának történetét ismerhetjük meg (Fotó: Port.hu)

A Nem kellesz eléggé című filmben négy nő párkapcsolatának történetét ismerhetjük meg (Fotó: Port.hu)

Bármikor, amikor megnéztem a 129 perc hosszúságú mozit egy fontos tanulságot mindig ismételgettem utána:

a férfiak nem játszmáznak, ha akarnak téged, akkor a tudtodra fogják azt adni.

Ezt a mondatot persze nehéz elfogadnunk egy olyan randi után, ami bár úgy tűnik, jól sikerült, mégsem keres bennünket a másik. Ilyenkor különféle konteókat kezdünk gyártani, hogy mi lehet az elmaradt üzenet oka, ahelyett, hogy belátnánk: egyszerűen nem kellettünk eléggé.

Nem egy ritka dolog

Számos olyan pillanatra emlékszem a saját életemből is, amikor megpróbáltam valamiféle feloldozást adni a férfiaknak, akikkel randiztam amiatt, mert nem vették fel velem a kapcsolatot egy jól sikerült találkozó után. Volt, hogy azzal magyaráztam az elmaradt üzenetet, hogy éppen nem abban az életszakaszban voltak, hogy komoly kapcsolatot akarjanak. Volt, hogy azt mantráztam magamnak, hogy megijesztette őket a magabiztosságom és a cserfességem. Volt, hogy szimplán csak arra gondoltam, hogy a férfi is taktikázik és egy kicsit húzni akarja az agyam pár napig. Persze pár nap múlva már világossá vált (pláne amikor rá is írtam az illetőre egy hét után, aki tőmondatban válaszolt), hogy a csend napok helyett örökké fog tartani.

Mielőtt bárki is arra gondolna, hogy biztosan én nézhettem egy teljesen másik filmet, mint a másik, megjegyezném, hogy ezek a férfiak hosszú órákon át nevettek és beszélgettek velem, tehát egyáltalán nem tűnt úgy, hogy a gyűlölt ghosting (szó nélkül való lelépés) felé tartana a kapcsolatunk. De akkor most komolyan: miért tűnhet el se szó se beszéd egy férfi egy jól sikerült randevú után?

Egy randevú után mindenkiben ott az izgalom: vajon fogja keresni a másik? (Fotó: Getty Images)

Egy randevú után mindenkiben ott az izgalom: vajon fogja keresni a másik? (Fotó: Getty Images)

Azt gondolják, te nem vetted őket komolyan

Az egyik ok, amiért a másik fél nem keres, az az, hogy nem tudták pontosan bemérni, hogy te hogyan viszonyulsz hozzájuk. Előfordulhat, hogy bár az ember jól érzi magát egy randin, de nem mutatja ki azt eléggé, így a férfi könnyen azt gondolhatja, hogy nem aratott túl nagy sikert a másiknál. Egy pasi hajlamosabb gyorsabban felkeresni, ha látja, hogy nagy benyomást tett rád.

Ha tehát olyan jeleket adunk a férfinak, hogy nincs szükségünk rá, nem fogjuk várni másnap a hívását, akkor ha kellő magabiztossággal rendelkezik a férfi, akkor tudomásul veszi majd mindezt és örökre kilép az életünkből.

Nem egy írogató típus

Ha még csak pár nap telt el a randevú óta, talán még nincs minden veszve. Egyre több olyan emberrel találkozni ugyanis, akik nem szeretnek hosszasan írogatni, inkább csak egy gyors telefonívással szeretnék majd lebeszélni a következő találkozót.

Túlságosan félénk

Bár itt megint visszatérnék az előző gondolatomra, hogy ha valaki akar téged, akkor keresni fog, bizony lehet, hogy egy férfi azért nem ír neked rögtön, mert kissé visszahúzódóbb. Ha a randevú során mi magunk is megállapítottuk ezt a férfiról, akkor bátran megpróbálhatjuk vele mi magunk felvenni a kapcsolatot.

Nincs rendben a magánélete

Sajnos előfordulhat, hogy egy férfi úgy vág bele egy randevúba, hogy érzelmileg még egy másik nőhöz van elköteleződve. Ilyenkor bármennyire is jól érezhette magát veled, ha nem lépett ki még kellően a kapcsolatból, akkor zárva van a szíve egy újabb románcra. Csupán csak a szárnyait próbálgatta.

Rosszabb esetekben még egyáltalán nem lépett ki a kapcsolatból, csak fontolgatja a szakítást vagy esetleg egy voltál a sok jól sikerült randevúja közül…

Barátként tudna csak ránk tekinteni

Megtörténhet, hogy ha jól is éreztük magunkat valakivel egy randevún, a végén rájöhetünk, hogy a barátságunknál többet nem tudnánk adni a másiknak. Egy komoly férfi pedig nem szeretne szórakozni a másik érzéseivel, így ebben az esetben könnyen lehet, hogy emiatt nem keres többet minket a jó hangulatú este után.

Egy férfinak számos oka lehet arra, hogy nem keres (Fotó: Getty Images)

Egy férfinak számos oka lehet arra, hogy nem keres (Fotó: Getty Images)

Más az elképzelésetek az életről

Egy párkapcsolatban elengedhetetlen, hogy a felek hasonló vágyakkal, tervekkel rendelkezzenek. Megeshet, hogy bár valakivel nagyon jól elbeszélgetett az ember, végül mégis kiderül a randevú során, hogy az külföldön képzelni el az életét, míg minket a munkánk és a családunk ideköt. Ilyenkor jobb hamar elengedni a másik kezét a későbbi sérülések elkerülése érdekében.

Játssza a nehezen elérhetőt

Vannak olyan férfiak, akik azért nem keresik a nőt, mert azt gondolják, a nőknek kell az izgalom és a taktika. Bár – mint azt már korábban írtam -, a pasik nem játszmáznak, bizony, ha úgy ítélik meg, hogy egy nőnek „szüksége van rá” akkor fel tudják venni a player (játékos) szerepet.

Arra vár, hogy te keresd

Bár ez a ritkább eset, előfordulhat, hogy egy férfi azt szeretné, hogy mi írjunk rá az este után. Ez valahol érthető is, hiszen, ha egy férfi kitalálta a randevú helyszínét, esetleg fizetett is nekünk egy pár italt és haza is kísért, akkor minden kétséget kizáróan jól eshet neki, ha mindezek után a második lépést a nő teszi meg. Azt azonban itt sem szabad elfelejteni, hogy ha végül mi mégsem lépünk, akkor, ha a férfi igazán akar bennünket, ebben a helyzetben is keresni fog egy bizonyos idő letelte után.

Rengeteg oka lehet tehát annak, hogy egy férfi miért is nem keres bennünket egy jól sikerült randevú után. A rossz hír azonban az, hogy ezek közül az indokok közül csupán csak pár esetében tudjuk kezünkbe venni a gyeplőt és tovább folytatni a kapcsolatot. Ha azt érezzük, hogy a másik a kellemes találkozó eltöltése után is bizonytalan lehet, ne feledjük, hogy a kommunikáció a kulcsa mindennek. Beszéljünk nyíltan a másiknak az érzéseinkről a találkozó kapcsán, a bátrabbak pedig nyugodtan el is mondhatják, hogy ilyen mesés órák után bizony számítanak majd egy üzenetre.

Via: (1), (2), (3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top