Ezo

Kérdezd a tarot-kártyát! – 7. rész

Sorozatunkban szakértőnk, Székelyhidi Ágnes a tarot-kártya lapjait mutatja be, elmagyarázza, hogy mit rejtenek a rajtuk látható képek, a hozzájuk kapcsolódó ősi mítoszok, legendák, és ha kihúzzuk őket, mit jelentenek, milyen energiákat, történéseket képesek bevonzani az életünkbe. A hetedik részben a Halál és a Kiegyenlítődés lapjait mutatjuk be.

A tarot nem más, mint az időtlen bölcsesség képi ábrázolása. Ez a mondat igazán tömény, esszenciálisan mutat rá arra, hogy:
– a tarot időtlen = nemcsak régi, hanem időtálló is;
– a tarot bölcs = olyan tanácsokat ad, amelyek nem kioktatnak, hanem utat mutatnak;
– a tarot képi ábrázolás = nekünk már könnyebb dolgunk van, mert minden lapon képek segítik az asszociációt, a régi időkben ugyanis a kártyalapokon csak jelek, szimbólumok, illetve hieroglifák voltak. Ezek megtanulása hosszú éveket vett igénybe. Természetesen ma sem gyorstalpaló a tarot elsajátítása, aki időt, energiát szán rá, annak egy csodás világ nyílik meg. És most nézzük a következő két Nagy Arkánumot:

Kérdezd a tarot-kártyát! – 7. részXIII. HALÁL

Archetípusa: a Halál
Pszichológiai értelmezés: Az ember meghal, vagy képes lezárni a múltat.
Spirituális értelmezés: A Keresőnek alacsonyabb lénye meghal, szublimálódik.

Jelentése általános értelemben: A Halál laptól sokan félnek, pedig csak azt mutatja, hogy valami véget ér, lezárul a Kérdező életében három hónapon belül. A kártyán a lovas fehér lován fehér rózsás fekete zászlóval a kezében a Nap felé halad. Célja a szoláris asztrálba jutás, avagy a személyiség éber átvitele. (Ezt tanulják, gyakorolják a keleti szerzetesek egész életükben. Hisznek benne, hogy így kiszabadulhatnak az inkarnációk körforgásából, vagyis nem kell többet testbe születniük.) A kártyalapon több ember van: pap, gyerekek, király, akinek a fejéről legurult a korona. Ez azt jelenti, hogy a halál eljön mindenkiért, rangra, korra, nemre való tekintet nélkül.

Jelentése szerelmi kérdésben: Ez a lap a kapcsolat végét jelzi. Az akarat még működtetheti egy ideig: kb. három hónapig, de utána menthetetlenül lezárul. Sajnos ezt a Kérdező nem szokta elfogadni, még kapaszkodik és küzd. Ez nem hiábavaló, mert csak ezek után mondhatja el utólag, hogy mindent megtett. Ez a szakasz nehéz. Szerepe nagy jelentőségű: most végre megtapasztalhatja a Kérdező, mit is jelent az elengedés. Az is valószínű, ha a Kérdező nem tesz önként pontot a dolog végére, akkor megteszi helyette a másik és/vagy a sors. 

Jelentése anyagi kérdésben: A Halál lapja mindig változást vetít előre. Pénzügyek kapcsán is elkerülhetetlen a “vég”. Ha nem mennek jól a dolgok, akkor ez jó hír, mert biztosak lehetünk benne, hogy vége a szegénységnek. Ha gazdagság és bőség van a kérdéses pillanatban, akkor okosan, előrelátóan kell eljárnia a Kérdezőnek, mert három hónapon belül ez megváltozhat. A nélkülözést kétféleképpen előzheti meg: 1. takarékossággal; 2. jótékonykodással.

Jelentése munkakérdésben: Ez a kártyalap munkakérdésben is egy időszak végét jelzi. Ami eddig volt, betöltötte a szerepét, lejárt az ideje. Ha a Kérdezőnek van munkája, akkor kezdjen el újat keresni, mert három hónapon belül a jelenlegi lezárul! Ez nem mindig rossz. Olykor új pozíciót is jelenthet. Amennyiben munkanélküli a Kérdező, akkor szerencsére ez zárul le, vagyis hamarosan talál munkát. Nem lesz könnyű visszatérnie a munka világába. Ez onnan tudható, hogy a Halál lapja többnyire fájdalmas lezárást, az újrakezdéshez vezető vég átélését szimbolizálja.

Jelentése tanulmányi kérdésben: Ha a Kérdező tanulmányai a vége felé közelednek, ez a lap jó jel. Azt mutatja, hogy itt az ideje kiszállni az iskolapadból, és kilépni a való életbe. De ha még folytatódik a tanulás, óvatosnak kell lennie a Kérdezőnek, mert a Halál lapja bukást jelenthet. Tanuljon szorgalmasan, ne vegye félvállról a feladatait, és legyen felkészült! Nézzen utána a lehetőségeinek, ha halasztásról és/vagy ismétlésről van szó! Akár vizsga, akár tanév, akár félév az aktuális kérdés.

Jelentése egészségi kérdésben: A Halál nem fizikai halált jelent. Biztos, hogy a Kérdező nem fog belehalni a betegségbe. Sőt ez a lap arra hívja fel a figyelmet, hogy itt az ideje elengedni a tüneteket. Nem kell már betegeskedni, mert a múlt lezárása és megbocsájtása azonnal megújhodást, vagyis jobbulást eredményez. Ez “halálbiztos”.

Jelentése családi kérdésben: A családban valaki elköltözhet, eltávozhat, kiléphet, ha a Halál kártyalapja jön ki: mehet külföldre dolgozni, tanulni, vagy megsértődik, és bevágja maga után az ajtót, vagy elhagyja a családját, mert saját családot alapít. Tehát nem kizárólag rosszat mutat a lap. Csupán egy biztos: a változás.

Kérdezd a tarot-kártyát! – 7. részXIV.  KIEGYENLÍTŐDÉS

Archetípusa: a Harmónia
Pszichológiai értelmezés: Az ember mértékletességet tanul.
Spirituális értelmezés: A Keresőbe spirituális energiák áramlanak bele.

Jelentése általános értelemben: A Kiegyenlítődés a Nagy Arkánum egyik legjobb lapja. Az egyik fő erény, a mértékletesség nagyszerűségét hirdeti. Kevesen látják, értik, hogy a kártyán az angyal az ezüstkehelyből az aranykehelybe tölti a Kérdező életének vizét, vagyis minőségi javulás várható három hónapon belül. Ez egy csodálatos hír. Biztos, hogy fajsúlyosabb életszakasz következik komolyabb feladatokkal. A Kérdezőre csak akkor vár siker, ha megtalálja a helyes mértéket, bármire is vonatkozzon a kérdés. A kártyalapon jelen van a négy elem: föld = virágok, hegy; víz = angyal lábainál és a kehelyben is; tűz = Nap; levegő = angyalszárnyak.

Jelentése szerelmi kérdésben: Egyértelműen javulás, sőt minőségi javulás várható párkapcsolati témákban. Béke, szeretet, egyetértés, vonzalom, harmónia jellemzi a kapcsolatot. Ennél többet kívánni sem lehet. Mégis van feladat: a helyes mérték megtalálása. Ez sok dolog lehet: a másik kisajátításának elkerülése, a munka és/vagy a család elhanyagolásának megelőzése stb. Ezek apró, mégis nagy tétű részletek.

Jelentése anyagi kérdésben: A Kiegyenlítődés lapja garantáltan az anyagi helyzet javulását vetíti előre. Ezüstből aranyba jut a Kérdező. Sőt miközben a víz áthalad a levegőn, pezseg. Ez azt jelenti, hogy az átmeneti időszakban is lesz elég fluidum. A fluidum itt életenergiát jelent, tehát aggodalomra semmi ok, sőt a jogos bizakodás ideje jön el.

Jelentése munkakérdésben: Remek hírt jelent a Kiegyenlítődés lapja akkor is, ha a Kérdezőnek van állása, és akkor is, ha nincs. Előbbi esetben előléptetésre, komolyabb feladatra, fizetésemelésre és bármilyen más javulásra számíthat. Természetesen a mértékletesség az előfeltétele mindennek. Hogy ez pontosan mit takar, azt a Kérdezőnek kell tudnia. Amennyiben állást keres a Kérdező, ez a kártyalap azt jelenti, hogy ne érje be átmeneti munkával! Tegye magasra a lécet, mert három hónapon belül megtalálja a megfelelő állást.

Jelentése tanulmányi kérdésben: Ez a kártyalap az eredmények javulását jelenti. Végre itt az ideje annak, hogy a befektetett munka, szorgalom és kitartás kézzel fogható sikereket hozzon a Kérdezőnek. A mértékletesség mint fő erény alapvető fontosságú. Nincs mese, csak az erők kiegyenlítődése után jönnek a kiváló osztályzatok.

Jelentése egészségi kérdésben: A Kiegyenlítődés kártyalapján a gyógyulás angyala van, vagyis a Kérdező biztos gyógyulásra számíthat. A gyógyír a vízben keresendő. Ennek sok variációja létezik: gyógytea, gyógyvíz stb. Az is fontos, hogy az angyal egyik lába a vízben, a másik a parton van, vagyis két világ között közvetít. Tehát a gyógyuláshoz szükség van az égiek segítségére is.

Jelentése családi kérdésben: Biztató a Kiegyenlítődés kártyalapja akkor is, ha ingatlanügyről, akkor is, ha családalapításról, akkor is, ha rokoni viszonyokról van szó. A Kérdező harmóniára, szeretetre, békére és egyetértésre számíthat. Mindegy, hogy mi van jelenleg, javulás várható. Ez biztató, sőt szívmelengető hír.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top