Ezo

Kérdezd a tarot-kártyát – 4. rész

Sorozatunkban szakértőnk, Székelyhidi Ágnes a tarot-kártya lapjait mutatja be, elmagyarázza, hogy mit rejtenek a rajtuk látható képek, a hozzájuk kapcsolódó ősi mítoszok, legendák, és ha kihúzzuk őket, mit jelentenek, milyen energiákat, történéseket képesek bevonzani az életünkbe. A negyedik részben a Diadalékszer és az Erő lapokat mutatja be.

A tarot nem más, mint az időtlen bölcsesség képi ábrázolása. Egy hiteles, értő festő által készített tarot-kártya esetén a Nagy Arkánum lapjai római számokkal vannak számozva. Ilyet jó eséllyel találhatunk, de az már ritkább, hogy a Kis Arkánum arab számokkal van számozva. Ez utóbbi kevésbé fontos, mint az, hogy a Nagy Arkánum római számokkal legyen számozva. A középkorban és a múlt században az avatott mesterek megbízták egy rendtársukat, aki az ő irányításuk alatt, az ő instrukcióik alapján festett meg minden egyes lapot. Ők tisztában voltak azzal, hogy minden részletnek, szimbólumnak óriási a jelentősége. Az is veszélyes, ha hiányzik, de az is, ha más az adott jel, mint amilyennek az elődeink festették, tanították. És most nézzük a következő két Nagy Arkánumot:

VII. DIADALSZEKÉR

Kérdezd a Tarot-kártyát – 4. részArchetípusa: a Hős diadalmas bevonulása
Pszichológiai értelmezés: Az ember küldetést teljesít.
Spirituális értelmezés: A Keresőnek találkoznia kell a hivatással, és le kell győznie a mindennapi lét ezzel kapcsolatos kihívásait.

Jelentése általános értelemben: Siker vár a Kérdezőre. De csak akkor, ha az erőket egyensúlyban tudja tartani. A kártyalapon a legtöbb esetben egy fehér és egy fekete ló vagy szfinx húzza a diadalszekeret. Ez a két állat szimbolizálja, hogy mindig minden helyzetben hat egy erő és egy ellenerő. Ahogy a fény megjelenésekor azonnal ott az árnyék. Ezzel tisztában kell lennie a Kérdezőnek. (Majd az Ördög kártyalapnál fog ez konkrét kísértést jelenteni.) Ez egy hihetetlenül dinamikus lap, ami azt üzeni, hogy önfegyelemre, önkritikára és öntudatra van szükség a „nagy dologhoz”. Mert garantált, hogy beindulnak a Kérdező dolgai.

Jelentése szerelmi kérdésben: Diadal vár a Kérdezőre szerelmi téren. Ez a lap azt mutatja, hogy nem csak egy vasat tart a tűzben. De az is előfordulhat, hogy nem veszi észre, hogy nem egy, hanem két jelentkező van. Olyan eset sem kizárható, hogy a két hódoló két teljesen ellentétes módon udvarol. Ez akár meg is nehezítheti a választást. De a vége tuti siker lesz, bárhogy alakuljon.

Jelentése anyagi kérdésben: Ez a kártya azt jelenti, hogy lassan, de egyre gyorsuló tempóban javulnak a pénzügyek. Majd arra kell vigyáznia a Kérdezőnek, hogy ne váljon könnyelművé, telhetetlenné és nagyzolóssá. Ne feledje, hogy az irányítás az ő kezében van!

Jelentése munka kérdésben: Képzeljen el a Kérdező egy gőzmozdonyt! Ez egy mázsás súlyú, öntöttvas szerkezet. Érdemes belegondolni, hogy micsoda hatalmas erő kell ahhoz, hogy megmozduljon. A szenet (föld elem) elégették (tűz elem), hogy a vizet (víz elem) felforralják, és a gőzzel (levegő elem) megmozgassák a dugattyúkat. A munkában és/vagy munkakeresésben ilyen kitartó erőre van szükség. Ennek eredménye egyértelműen siker lesz. Még hozzá nagyszerű.

Jelentése tanulmányi kérdésben: A Diadalszekér kártyalap sikereket ígér. De nem magától repül a sült galamb a Kérdező szájába: kezdetben több energiát kell befektetnie, majd egyre kevesebbet, és jönnek a jó osztályzatok. Természetesen menet közben észnél kell lennie, és nem szabad az irányítást kiengednie. Ha szerelem vagy pénzkeresés lehetősége elviszi a figyelmét, akkor hamar „kisiklik” a diadalszekér. Ezt elkerülendő tanácsos egy céltáblát készíteni, ami mindig szem előtt van. Ezen fotók, egyéb szimbólumok segítik a Kérdezőt emlékezni, miért kezdett el tanulni.

Jelentése egészségi kérdésben: Ez a lap egyértelműen a gyógyulást mutatja, de azt is, hogy ehhez szükség van bátorságra, bizakodásra, határozottságra és önállóságra. Vagyis a Kérdezőnek kell döntenie, milyen gyógymódot választ. Tilos tétovázni vagy bizonytalankodni. A Diadalszekér azt jelezi, hogy létezik kiút a reménytelennek látszó helyzetből is.

Jelentése családi kérdésben: Akár ingatlanvásárlásról, akár gyermekvállalásról, akár családon belüli nézetletérésről van szó, a Diadalszekér győzelmet ígér. Ehhez a Kérdezőnek csak annyit kell tennie, hogy az erőket egyensúlyban tartja. Vagyis legyen ő a helyzet mérlegnyelve!  

VIII. ERŐ

Kérdezd a Tarot-kártyát – 4. részArchetípusa: az oroszlán legyőzése
Pszichológiai értelmezés: Az ember leküzdi a nehézségeket.
Spirituális értelmezés: A Keresőnek úrrá kell lennie fizikai késztetésein, és az alacsonyabb rendűt tudatosan fel kell áldoznia a magasabb rendűért.

Jelentése általános értelemben: A Kérdező védettséget élvez. Ezen a kártyalapon a fehér ruhás női alak feje fölött – a Mágus lapjához hasonlóan – egy fektetett nyolcas, a lemniszkáta védelmet jelent. Az oroszlán kettős szimbólum: 1., nehézségek; 2., alacsonyabb rendű vágyak. Ezeket a női alak a szeretet erejével győzi le. Szelíden csukja össze az oroszlán száját, és gyengéden tartja hatalmában. Kulcsszavak: szelíden és gyengéden. Ha a Kérdező képes erre, akkor bármit elérhet. Az biztos, hogy „az erő vele van”. Vagyis szó szerint puszta kézzel, külső segítség nélkül le fogja küzdeni a nehézségeket. Ez egy sámsoni erő, amivel tilos kérkedni.

Jelentése szerelmi kérdésben: A kártyalap a női kedvességet és határozottságot szimbolizálja. Ezek szerelmi kérdésekben előnnyé válnak. Abban az esetben fog beteljesedni a kapcsolat, ha a nő kellően bátor, vitális, intelligens és szerény. Tilos türelmetlennek, agresszívnek és/vagy manipulatívnak lennie. Ugyanis mindez a férfiből a „legrosszabbat” hozhatja ki.

Jelentése anyagi kérdésben: Az Erő lapja anyagi kérdésben azt mutatja, hogy mindent elérhet a Kérdező, amit csak akar, ha érzelmileg elég erős és érett. De a siker nem való a bátortalanoknak és a gyengéknek. Egyszóval jól alakulnak a pénzügyek, mert ez egy erős védelmi lap.

Jelentése munka kérdésben: Mivel az Erő a vitalitást, az életerőt, a sikert és a kívánságok teljesülését szimbolizálja, akkor is jó lap, ha már van munkája a Kérdezőnek, és akkor is, ha épp keres. Mindkét esetben tilos kérkednie, dicsekednie és/vagy türelmetlenkednie. A Kérdező tartsa szem előtt azokat az erényeket, amit a kártyán a női alak jelent: szeretet, gyengédség, szelídség. Érvényesülni most nem hencegéssel, hanem szerénységgel lehet. Akkor is, ha kezdetben nem ezt mutatják a körülmények. A vége biztosan happy end lesz.

Jelentése tanulmányi kérdésben: Ez a lap nem tipikusan a szorgalmat mutatja, hanem a kitartás csendes változatát. A Kérdező tanulmányi eredményei akkor lesznek fényesek, ha alkalmazza a „többet ésszel, mint erővel” stratégiáját, vagyis okosan megtervezi, hogy mit és hogyan tanuljon. Az biztos, hogy az erő vele van. Kérdés, hogy jól hasznosítja-e ezt az erőt. Ha igen, akkor óriási lendületet vesz, és remek osztályzatokat kap sorban.

Jelentése egészségi kérdésben: Ez a lap kimondottan bátorító. Ugyanis aktív gyógyító erőket jelképez, és a fizikai kondíció visszanyerésének esélyét. Szóval minden arra mutat, hogy a Kérdező meggyógyul. A sámsoni erő itt is érvényes. Ez azt jelenti, hogy az elveszett képesség a regenerációra megvan, illetve a Kérdező három hónapon belül visszakapja.

Jelentése családi kérdésben: A család és/vagy otthonteremtés kérdésében a Kérdező védelmet élvez. Tehát semmi ok az aggodalomra. Most az a legfontosabb, hogy ha a többiek túlzásokba esnek, a Kérdező akkor is maradjon szelíd és szeretetteljes! Ezzel minden rendbe jön, akár családi viszályról, akár ingatlanügyről van szó.

Sorozatunkat hamarosan folytatjuk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top