nlc.hu
Aktuális
Sportoláskor is legyünk csinosak!

Sportoláskor is legyünk csinosak!

Sportolás közben a leggyakrabban felmerülõ kérdés, hogyan tudunk csinosak maradni akkor is, ha a testünk felmelegszik és patakokban dõl rólunk az izzadság? Minden lehetséges, csak ismernünk kell a legújabb kozmetikumokat és a legrégebbi trükköket.




A mozgás gyönyörködtet. Leépíti a felesleges zsírokat, fokozza a vérkeringést és felgyorsítja az anyagcsere- folyamatot. Ilyenkor bizony izzadságot is termelünk, és testünk csillogó részein az őszibarack árnyalatú bőr paradicsomszínűvé változik. Esetleg gutaütötte lilává. Ennek azonban nem kell feltétlenül így lennie.

Bemelegítő zuhany

Az egyik legrégebbi izmokat bemelegítő módszer a sportolás előtti melegvizes zuhanyozás, amelyet, ha eukaliptusz vagy borsmenta aromás tusfürdővel végzünk, javíthatjuk a sportteljesítményünket is. Ezek az illatok erőteljes hatást gyakorolnak azokra az idegekre, amelyek energiáról gondoskodnak a szervezetben.

Illathab és kozmetikai melltartó

A kozmetikai ipar forradalmian új találmánya az illathab, amelyet sport előtt és utána egyaránt használhatunk. Az úttörőnek számító első termék a Tommy Girl, melynek tiszta, élénk illata dezodorra emlékeztető flakonban bújik meg. Használat előtt fel kell rázni, majd a kifújás után buborékokban pezseg a bőrön, és pillanatok alatt felszívódik. Rugalmasan tartja a szöveteket, a mozgás alatt is hűsíti a testet, felfrissíti az érzékszerveket, és gondoskodik arról, hogy akkor is kellemes legyen az illatunk, ha verejtékezünk.
Sportolás közben a melltartó használata nagyon fontos, mert megakadályozza az intenzív edzés közben, hogy a mellizomzat megnyúljon. De ha a melltartó nem megfelelő méretű, akkor zavarhatja a véráramlást, és nem óvja a kebleket. Ezért piacra dobták a spray kiszerelésű, kozmetikai melltartót, melynek lényege, hogy a terméket ráspricceljük a mellre, ami filmréteget alkot a bőrön, így mozgás közben hidratálja, védelmezi és feszesíti a mellszöveteket.





Smink a sport alatt


A smink és a testedzés két különböző dolog, amelyek talán az első pillanatban ellentétesnek látszanak. Azonban az ember lelkileg jobban érzi magát, ha a bodyteremben, vagy az aerobic órán sem teljesen natúr a bőre, hiszen a fitnesskazetták álomtestű női is viselnek sminket. Akinek egyenetlen, vagy elszíneződésekkel tarkított a bőre, bátran kenjen az arcára alapozót, mert kapható már olyan, amelyet speciálisan a sportolás, hőség vagy magas páratartalom esetére fejlesztettek ki. A SuperFit Makeup-nak olyan pihekönnyű rostjai vannak, melyek felszívják a faggyút, és azonnali párologtatásra késztetik a bőrt, így vonják el a keletkező nedvességet, és rögtön hűtik is. Az arcpirosító nem fontos, hiszen úgy is kipirul a bőr. A szemeket vízálló spirállal fessük át, és a legújabb, gyorsan száradó, zselés szemhéjtus a legforróbb pillanatokban sem mázolódik el, a szem pedig igéző marad. Ajkainkat vonjuk be gyöngyházas csillogással, és a rúzs szabadtéri sport esetén minimum 15-ös napvédő faktorú legyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top