nlc.hu
Aktuális
Címlaptörténet: Nicole Kidman

Címlaptörténet: Nicole Kidman

Balkezes, vörös hajú, hófehér bõrû, száznyolcvan centi magas. Ki gondolná, hogy a ragyogó szépségû Nicole Kidmant tinédzser korában csúfolták a külseje és a magassága miatt?!





A lány a színjátszás segítségével győzte le a gátlásait, és ma biztosan bánják a fiúk, hogy annak idején nem merték őt táncba vinni…

Legújabb, Az órák című filmjében súlyosan depressziós írónőt alakít – olyan sikerrel, hogy ha nem tudnánk, kicsoda ő, nehezen fedeznénk fel Virginia Woolfban a sugárzó szépségű, kecses Nicole Kidmant. Drámai alakításával megszerezte élete első Oscar-díját. Azt mondják, éppen ideje volt, hogy megkapja az arany szobrocskát. Jelölték már a Moulin Rouge csábos táncosnőjének szerepével is, de végül be kellett érnie a Golden Globe-bal. Mégsem lehetett túlságosan csalódott, hiszen ezzel a filmmel kétséget kizáróan megmutatta a világnak, hogy képes volt kilépni egykori férje, Tom Cruise árnyékából, és bebizonyította a hitetleneknek, hogy nem csupán egy izgalmas külsejű nő, hanem érett színésznő.






Féltek tőle a fiúk


Nicole 1967-ben Hawaii szigetén született, ugyanis ausztrál származású, biokémikus és klinikai pszichológus édesapját tanulmányai Honoluluba szólították. Később a család Washingtonba települt.
Nem sokkal később Kidmanék visszaköltöztek Ausztráliába. Az értelmiségi szülőktől Nicole (majd húga, Antonia) megtanulta, hogy kockázatok nélkül nem lehet, de nem is érdemes élni. Nyilván innen ered a búvárkodás és a repülés iránti szenvedélye is. Világos bőre könnyen leégett, ezért csak keveset tartózkodhatott a szabadban, s szülei inkább olyan tevékenységekre biztatták, amelyeket a négy fal között is végezhetett. Háromévesen már balettórákra járt, és hatévesen az iskolai színpadon is bemutatkozott. Hamarosan ő lett a legmagasabb az osztályban. Társai csúfolni kezdték magassága és soványsága miatt, Nicole pedig visszahúzódóvá vált. Édesanyja szerette volna visszaadni lánya önbizalmát, ezért színiiskolába íratta, ahol gyorsan felfedezték a tehetségét, tinédzserként a Bush Christmas című filmben debütált, majd népszerű ausztrál szappanoperákban kapott szerepeket. A BMX-banditákban már a magyar közönség is láthatta őt. Egyik interjújában bevallotta, hogy életében először a színpadon csókolózott. A fiúkban gátlások ébredtek a száznyolcvan centiméter magas, csinos lány láttán, s Nicole-nak nem volt lehetősége rá, hogy elbűvölje őket remek mozgásával. “Nem mertek felkérni a fiúk, mert attól tartottak, hogy kinevetik őket, amiért náluk egy fejjel magasabb lánnyal táncolnak” – mesélte.







Az első sikerek egyike: BMX- banditák (1983)
Nicole tizenhét éves volt, amikor kiderült, hogy édesanyjának mellrákja van. A kétségbeesésében megtanulta a masszírozás technikáját, hogy ezzel segítse anyja gyógyulását. Végül a mama legyőzte a betegséget. Nicole egyre gyakrabban tűnt fel sorozatokban. 1985 hozta meg számára az igazi áttörést Ausztráliában: a Vietnam című sorozatban nyújtott alakításáért megkapta az ausztrál filmintézettől és a közönségtől Az év színésznője díjat.

Huszonkét éves volt, amikor 1989-ben Sam Neil partnereként a Halálos nyugalom című mozifilmben játszott. Ebben látta meg Tom Cruise, és egyből kíváncsi lett a különös szépségű lányra, meg is hívta a Mint a villám szereplőválogatására.
Nicole Kidman – II. rész>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top