Aktuális

A férfi nyáron – nõi szemmel

Eshet, fújhat, akkor is nyár van. Nyár. Örömévszaka a férfiaknak, bár pokoli nehéz lehet ellenállni ennyi kísértésnek. De vajon a nõknek is örömük telik a férfiakban?




Jó nagy feltűnést keltettünk a csendes budai kisvendéglő kerthelyiségében, ahová elvonulunk kipletykálni a pasikat. Csupa ragyogó nő: virgonc tinik, szépségkirálynő-esélyes nagylányok, új párt kereső elvált feleségek, szexis harmincasok, bölcs ötvenesek. Az ivóban három lepukkadt fazon támasztja a pultot, jöttünkre megáll kezükben a söröskrigli. “Azannyát, Józsi – nyög fel az egyik –, te is látod azt, amit én?” “Már hogyne látnám, vak még nem vagyok” – mordul rá a haverja, és üveges tekintetében mintha megcsillanna valami.

– Na látjátok – robban ki a nevetés a lányokból –, ilyenek a nyári pasik. Elhanyagoltak, nincs agyuk, döntik magukba a sört. Előre sajnálom azt a nőt, akihez majd hazamennek.

Melinda, a harcias, elérkezettnek látja az időt, hogy ellenkezzen. Szerinte ugyan nem ilyenekről álmodnak a csajok forró nyári éjszakákon, de a mai figurákkal az a baj, állítja, hogy lassan többet költenek divatos szerkókra, mint a nők. “Már attól rosszul leszek, ha meglátok egy kikent-kifent izomagyút, nyakában vastag aranylánccal, és bűzlik a kölnitől. Legszívesebben belerúgnék, hogy észhez térjen.”

Melindától még ez is kitelik, igazi vadmacska, és allergiás a cicomára, különösen a férfiakon. Marietta viszont nem jár diszkóba, tetkós, felékszerezett csodabogarat eddig csak a filmekben látott: “Nekik a szívük helyén is számítógép van, a karrierjükön kívül semmi sem érdekli őket. Ez egy zárt kör, nyáron is maguk között partiznak, vadeveznek, teniszeznek, közben megbeszélik a napi árfolyamot.”

Az ötvenes Liát ugyanaz aggasztja, mint a tiniket: kevés a partiképes, ápolt, okos, udvarias ifjú, vagy nincs hol megismerkedni velük. Lia lánya már huszonöt éves, és jelenleg nincs senkije: “A lányom régi diákszerelme kiment Ausztráliába, ő utána az egyik munkatársával vigasztalódott, aki két hónapig járt hozzánk, majd nekem vallott szerelmet.”

Végre, fiúk a láthatáron! Helyesek, divatosan slamposak: térdgatya, atlétatrikó, fordítva feltett simlis sapka. Az egyik nyakában bőrszíjon ezüstmedál. Melinda felsikolt: “Végre nem aranylánc! Ki tudja, talán még dumcsizni is lehetne velük!” Szerinte ugyanis a beszélgetés nem erőssége az erősebb nemnek. “A múltkor is odaállított egy bunkó – meséli Törpiszuper (feltűnően alacsony, de formás kislány) azzal, hogy “gyüssz táncolni? Se egy figyelmes gesztus, se bemutatkozás. Nem mentem. Pedig, ha egyszer azt mondaná valaki, hogy üljünk le, beszélgessünk egy kicsit, nem fordítanék neki hátat.”

A srácok szolidan kagylóznak a szomszéd asztalnál, de úgy tűnik, nekik sincs kedvük dumcsizni. Jó pont a javukra, hogy nem sört rendelnek, hanem kólát. Ábrándozunk tovább: pasikról, akik világos nyári öltönyben, meghajolva kérik táncra a lányokat, nem a divat után futnak, hanem a nők után, van bennük valami vonzó: férfiasság, romantika, tapintat, humorérzék. Csajok, ébresztő! Ilyen pasi nincs, vagy ha van is, lámpással kell megkeresni!

Milyen az ideális nyári férfi?
(Ahogy a nők képzelik)


Férfias, de nem agresszív. Nem tíz mondatból áll a szókincse, és a nőt is hagyja szóhoz jutni. Egyéniség. Kár, hogy többnyire foglalt, és nehéz felkelteni az érdeklődését.

Ad magára, de kerüli a divat szélsőségeit. Nem festi, zselézi a haját – lehet simogatni később –, ápolt a körme, nincs sörpocakja, a fülében nincs karika, és a testét nem borítja tetoválás. (Vigyázat! A külső is megtévesztő. Nézzünk mélyen újdonsült lovagunk szemébe, ha nem kerüli a pillantásunkat, az jó jel. Nem minden lökött srác rosszfiú, és a jófiúkban sem lehet megbízni mindig.)

Mit csomagoljon kalandkereső útibőröndjébe egy férfi?

• Öltönyt, feltétlenül!

•  Napozószereket, a szokásos testápolót. Dezodorból és illatszerből nem túl erőset.

• Újságot. A strandon remek fedezék. Mögé bújva feltűnés nélkül megfigyelhetők a csajok. Így már könnyebb kiválasztani azt, aki a legjobban megtetszik.

• Fényképezőgépet vagy videót. A nők imádják, ha fotózzák őket, és ez jó ürügy az ismerkedésre is.

• Pénzt. Egyenjogúság ide vagy oda, aki meg akar hódítani egy nőt, állja gavallérosan a közös kalandozások, gyertyafényes vacsorák költségét is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top