Aktuális

Kérlek, ne mondj nemet!

– Nekem elõször is nagyon sokat számít, hogy egy fiú miként hív el randizni – meséli a húszéves, értékesítési adminisztrátorként dolgozó Balázs Eszter. Szerinte bárhol, bárhogyan lehet ismerkedni.






Balázs Eszter
– Például egyszer egy céges buliban megismerkedtem egy sráccal, akivel egész este együtt táncoltunk – mondja Eszter. Majd másnap reggel kaptam tőle egy e-mailt. A levélben egy „hivatalos” értesítés volt, amely arról tájékoztatott, hogy a tegnapi táncverseny első helyezettjeként partneremmel együtt meghívást nyertem egy kétszemélyes vacsorára…

– Előfordult az is, hogy egy fiú a metróban figyelt fel rám, elszaladt venni egy szál gerberát, utolért a piros lámpánál, és átadta, csak úgy. Aztán pár nap múlva egy megállóval arrébb újra találkoztunk, akkor már telefonszámot is cseréltünk – de ettől az egy esettől eltekintve, soha nem mondanék igent, ha valaki az utcán megszólítva kérne randit tőlem. Jobban szeretem, ha mondjuk, egy barátom barátja az illető, akkor már van valamiféle kapocs köztünk. Még jobb, ha régről ismerjük egymást, úgy sokkal oldottabb tud lenni a randi. Számomra fontos, hogy a randevún önmagát tudja adni egy férfi, ne próbáljon meg „vetíteni”, az izmait mutogatni vagy az előléptetéséről ömlengeni. Hamar kiszúrom, ha valaki „teszi magát”. Próbáljon meg inkább a kreativitásával lenyűgözni! Egyszer véletlenül futottam össze egy fiúval, akivel már egy ideje kerülgettük egymást. A kezembe nyomott egy borítékot, amelyet „A legvonzóbb lánynak Magyarországon” címzett. A borítékban két színházjegy volt egy akkor






Randitanácsok, minden korosztálynak

1. Az első randevú nagyon fontos, de nem ott dől el minden.
2. Ne döntsd el előre, hogy mit vársz ettől az estétől, így nem fogsz csalódni, és nagyobb az esélyed, hogy jól érezd majd magad.
2. Mivel elfogadtad a meghívást, ne tégy úgy, mintha csak véletlenül lennél ott!
3. Nem kell titkolnod, hogy szeretnéd a férfit jobban és közelebbről is megismerni, mert érdekesnek találod.
4. Ne feledd, partnered valószínűleg ugyanolyan szorongással vegyes izgalommal készülődik az első randira, mint te.
5. Veszélyes, ha csak azért randevúzol valakivel, mert félsz a magánytól. Légy óvatos!
6. Fontos, hogy a randin ne akarj sokkal tájékozottabbnak, divatosabban öltözködőnek, tehetősebbnek tűnni, mint amilyen vagy, hiszen ha fontos neked a férfi, és lesz folytatás, az igazság úgyis kiderül.

További tanácsok randevúra készülőknek a Nők Lapja Cafe Párkereső oldalán »
bemutatott előadásra – hihetetlen, hogy tudta megszerezni! –, és mellette egy mondat „Kérlek, ne mondj nemet!” Nem tudtam! Szóval, amikor egy ilyen meghívót kapok, lényegtelen, hogy az illető nem szőke és kék szemű, a kisugárzás a fontos, és az, hogy „megmozgasson” bennem valamit. A többi tulajdonságára megpróbálok lassan, figyelmesen rájönni. Miközben beszélgetünk, figyelem, hogyan gesztikulál, hogyan reagál helyzetekre, mondatokra.

Bárhol is randizunk, fizetésnél mindig felajánlom a felezést, de ha ezt kedvesen visszautasítja a partnerem, akkor meggyőzhető vagyok. Jobban esik, ha valami apró figyelmességgel lep meg, például egy szál virággal, de egy csokorral semmiképp se állítson be az elején! A legjobb ajándék az volt, amikor egy fiú, aki tudta, hogy nagyon szeretem az édességet, a randin megkérdezte, kérek-e egy csokit. Mondtam, hogy igen. Erre elővett a táskájából vagy ötven fajtát, hogy jó, válasszak nyugodtan. Nem tudta, melyik a kedvencem, úgyhogy vett párat. Az ilyen típusú meglepetéseket szeretem, azt már kevésbé, amikor a harmadik randin derül ki, hogy az illetőnek felesége vagy barátnője van! Ez nem egyszer fordult már elő. Ilyenkor a legtöbb férfi nem is érti, miért nem akarom velük folytatni a kapcsolatot, de én sosem állnék be a sorba. Sem magam miatt, sem a másik nő iránti tisztelet miatt. Inkább várok, míg jön valaki, aki megnevettet, és akivel egymás szavába vágva tudunk beszélgetni órákon át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top