Aktuális

Leszbi vagy nem lesz “bi”?

– Rita a 3/B-bõl? Az egy jó csaj, és õ is totál „bi”! Mesélte, miket csinált a hétvégén… – újságolja felcsillanó szemmel egy középiskolás srác a másiknak a villamoson.




A vezető divatlapokban gyönyörű nők ölelik egymást, Madonna és Britney Spears csókja bejárta a világot, az utóbbi évek egyik legsikeresebb popduója, a Tatu – menedzsment által kreált – imidzse a két tizenéves énekes lány nyíltan hirdetett „szerelmére” épült. Mi ez? Múló, utánzásra csábító divatjelenség, vagy az eddig elfojtott „hajlamok” törnek egyre inkább felszínre? Valóban ez lenne a férfiálmok netovábbja?

– Ó, mi csak táncolunk… – mondja sejtelmesen a kis vörös lány, és még szorosabban odanyomja csípőjét a barátnőjééhez. Viki (arra kér, hadd maradjon az igazi neve titok, mert a szülei nem tudják, hogyan „megy ez manapság”) tizenhét éves, pár hónapja jár erre a – teljesen átlagosnak mondható – szórakozóhelyre.

– Pár perce még a chippendale-showt sikoltoztátok végig – nézek rájuk kérdőn.

– Naná, arról szó sincs, hogy ne bírnánk a jó pasikat! De miért ne próbáljak ki mindent, amíg lehet? Demokrácia van, vagy micsoda… A fiúk meg begerjednek tőle, ez sem utolsó szempont – nevet, és hirtelen szenvedélyesen megcsókolja barátnőjét. A pultnál iszogató három fiú tekintete rájuk szegeződik, majd egyikük fintorogva bök feléjük.

– Ismerem már ezt! – húzza el a száját. – Múltkor odamentem egy pároshoz, akik ugyanígy „csinálták a fesztivált”, és rajtam figyelték a hatást. Aztán mikor erre föl ajánlatot tettem, nyávogni kezdtek, hogy mit képzelek… Ezek csak divatból nyalják-falják egymást, ahogy a tévéből tanulták. Nevetséges…

– Persze, ha tényleg bevennének harmadiknak, nem tiltakoznék…! – vág közbe nevetve a tizennyolc éves Robi. – Engem az tud felidegesíteni, mikor internetes társkeresőkön folyamatosan olyan tinilányokra akadok, akik iszonyat kihívó képet tesznek fel magukról, odaírják, hogy „biszex”, plusz, hogy „pasik kíméljenek”. Még magáról a szexről sincs gőzük sem…

Nem mindenki az, aminek látszik

Közben többen is odagyűlnek körénk. Mindenkinek van véleménye a témáról.

– A csajok állandóan a középpontban akarnak lenni, ezért hajtogatják annyian, hogy ők már próbálták nővel – háborog egy alacsony, kopaszodó srác. – És miért jobb ez, mint két szőrős férfi együtt?

– De talán mégis van benne valami… – vág közbe egy macskaszemű lány. – A múlt héten történt ugyanitt, hogy míg egy kicsit arrébb táncoltam, a barátomra rányomult egy bepezsgőzött cicamica. Én pedig hirtelen felindulásból szemezni kezdtem a lánnyal, aztán már ketten táncoltunk, de jó szorosan… Valahogy olyan újnak, izgalmasnak tűnt, azzal együtt, hogy gondolni sem tudnék rá, hogy ennél tovább menjek egy nővel! Talán csak az volt a varázsa, hogy láttam, néz minket a barátom… De ettől még egyáltalán nem vagyok biszex! – nevet.

– Régebben én is állandóan kézen fogva járkáltam a legjobb barátnőmmel, sőt, sokat aludtunk együtt – veszi át a szót egy molettebb lány. – Ennyi szerintem teljesen természetes nálunk, és nem szabad fölfújni. Elfogadom én a leszbikusokat is, de szerintem ők azért lettek azok, mert nagyot csalódtak a pasikban. Én is csalódtam, nemegyszer, de egyelőre még megmaradok a férfiaknál… – neveti el magát.

A teljes cikk a Nők Lapja április 6-án megjelenő, 14. számában olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top