nlc.hu
Aktuális
S.O.S.!

S.O.S.!

– Komplex stresszcsökkentõ és személyiségfejlesztõ programot dolgoztam ki – mondja Sághy András. – Ezt S.O.S.-módszernek nevezem. A rövidítés úgy is értelmezhetõ: „StresszOldás a Sághy-féle módszerrel”.




A hét témája a Nők Lapjában:
Mentsétek meg lelkeinket!

Tegye fel a kezét, akinek manapság nincs valami lelki nyavalyája! Tökéletesen érzi magát a bőrében. Nem fél, nem szorong semmitől. Még a haláltól sem. Nincs egy darab régről megmaradt, vagy frissen szerzett komplexusa sem. Mindig képes felismerni, kimutatni, vagy egyáltalán úgy igazából megélni a saját érzéseit. Akár a sírásig… Nem hazudik soha önmagának. Csak kapaszkodna valamibe (valakibe), bármi (bárki) legyen is az…

További írások:

• Tűzön-vízen önismeret »

• Keserű pirulák » 

• Elfogadni mindent… »

Az összeállítást készítették:
Dobray Sarolta, Bus István, Kertész Gábor 
– Vagy „Sterssz-Optimalizálás a Sikerhez.” Ám az S.O.S. eredetileg azt jelenti: „Mentsétek meg lelkeinket!” Pontosan ez a stúdióm profilja. Amivel személyesen is foglalkozom, az a pánikbetegség, a fóbia és a depresszió gyors megszüntetése. Olyan technika az alapja, amit úgy neveznek: az érzelmek semlegesítése. Szerepel benne az NLP módszer is, vagyis a neurolingvisztikus programozás.
– Az S.O.S-nek három eleme van, és mindhárom többféle belépési pontot tartalmaz. Az első körbe azok lépnek be, akik már betegek. Ilyenkor műszerrel mérjük meg a stressz-szintet. Ez rejtett dolog, nem nagyon szokták ellenőrizni. Erre jó a stressz-kezelő programunk. Például, ha valaki a főnöke jelenlétében stresszel – izzad vagy remeg –, megvizsgáljuk, hogy a saját fejében hogyan képzeli a felettesét. És a főnököt „áttehetjük” egy olyan „dobozba” amelyben azok vannak, akikkel könnyen kommunikálhat. Ez például egy NLP-technika.
Minden negatív érzés attól van, hogy az emberben valahol blokkolódik az energia-áramlás. Ezt speciális akupunktúrás technikával meg lehet szüntetni. Amikor megszűnt a stressz, jöhet a második kör, amely a célokkal foglalkozik. Majdnem mindenki bizonytalan legalább két-három alapkérdésben.





Végül a siker területére érkezünk: azzal foglalkozunk, hogy a kitűzött célokat hogyan érhetjük el. Például, átalakítjuk a hiedelemrendszert: elhiszem-e magamról, hogy a kitűzött célt meg tudom valósítani?
Saját magamon is alkalmazom a módszeremet. Végigcsináltam az összes gyakorlatot. Ekkor jöttem rá: az a misszióm, hogy minél több embert segítsek hozzá ahhoz, hogy egészségesebb, sikeresebb, boldogabb életet tudjon élni. Minden nap beírom a naplómba, ami nekem nem jó, és reggelente fél órát kopogtatok magamon, és jelentős változásokat tapasztalok. Egyszer csak úgy éreztem – először úgy tíz éve –, hogy már nem nagyon tudok továbblépni a régi, banki szakmámban. Elkezdtem keresni, mi lenne az a következő hivatás, ami tetszene. És miután különböző természetgyógyász- és személyiségfejlesztő módszereket végigpróbáltam, jutottam el végre a saját módszeremhez.

A témáról bővebbet a Nők Lapja január 25-én megjelenő 4-es számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top