Aktuális

Kit érdekelnek a motorosok?

Visszafogott lelkesedéssel vadásznak a motorosokra az idei kötelezőkampányban is a biztosítók. Jóval olcsóbb biztosítást csak elvétve, egy-egy szűk célcsoport tud kötni.

Annak ellenére, hogy évről évre egye több motorkerékpár fut az utakon (a tavalyi statisztikák szerint 2008-ban csaknem 142 ezer ilyen járművet tartottak nyilván) az autóspiacra jellemző óriási árverseny a motoros kötelező gépjármű-felelősségbiztosításoknál elmarad – derül ki a CLB Független Biztosítási Alkusz felméréséből.

Bár egy-egy társaságnál találnak jelentős, akár 30-50 százalékos kedvezményt is a kétkerekűek tulajdonosai, a biztosítók többsége szinte hozzá sem nyúlt tavalyi díjaihoz, főként azok a biztosítók, amelyek eddig sem szakítottak különösebben nagy volument a motoros kötelezőkből.

Több társaság (Aegon, Generali, Genertel, Allianz) ugyanakkor vélhetően magasabb kockázatot látva a motorosokban, bizonyos esetekben 5-25 százalékkal meg is emelte jövő évre vonatkozó alaptarifáit.

Akad azonban olyan társaság is, amelyik váratlanul igen kedvező tarifákkal nyitott a motoros piac felé. Ilyen például a korábbi TIR Biztosító Egyesület ügyfeleit átvevő AIM Biztosító, amely bizonyos, kevésbé kockázatos szegmensekben akár 50 százalékos engedményt is ad. A Groupama-Garancia szintén markáns kedvezményekkel operál – főleg az alacsonyabb kategóriákban.

Jó hír a motorosoknak, hogy bár a motorkerékpárokat továbbra is elsősorban a hengerűrtartalmuk alapján kategorizálják a biztosítók, de egyre több helyen látni a fenntartó életkora szerinti kockázati besorolásokat is.

Forrás: biztositastipp.hu

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top