Aktuális

Villanyautót gyárthat Magyarország

A Debreceni Egyetem hallgatói a jövőben villanyautó-szerelést és karbantartást is tanulhatnak. Ők lehetnek a tervezett hazai elektromosautó-gyár dolgozói.

Alternatív hajtású, klímabarát gépjárművek gyártásával és karbantartásával foglalkozó képzés indul a Debreceni Egyetemen a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola együttműködésével.

A két intézmény képzéseinek összehangolását segíti a február végén aláírt együttműködési megállapodás, melynek értelmében az egyetem és a középiskola közös elektronikai labort alakít ki a Műszaki Karon, az iskola műhelyében pedig az intelligens autók javításának, karbantartásának speciális ismereteit sajátíthatják majd el a jövő szakemberei.

Ezentúl új, alternatív hajtású járművek üzemeltetésével és karbantartásával foglalkozó tantárgyak fogják színesíteni a gépészmérnökképzést. A megállapodásának egyik célja az alternatív hajtású autók gyártásához, üzemeltetéséhez szükséges középfokú és felsőfokú szakemberek képzésének, valamint a mechatronikai és járműtechnikai oktatás összehangolása.

A kooperációnak a létrejöttét elősegítette többek között az is, hogy a Comtex Green Zrt. jelezte szakemberigényét elektromos járművek karbantartásához, javításához, tervezéséhez, fejlesztéséhez. A cég ugyanis Magyarországon összeszerelő üzemet akar létrehozni a REVA elektromos autók gyártásához.

A REVA modellekről további részleteket megtudhat itt.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top