Aktuális

Jó, ha tudod a nyaraláskor

Ahhoz, hogy jól döntsünk arról, milyen nyaralásra is költjük megtakarításunkat, fontos, hogy tisztában legyünk bizonyos fogalmakkal, amelyekkel találkozhatunk a nyaralás megszervezése során. Nyaralási kisokosunk következik!

Jó ha tudod a nyaraláskorLast minute – Ahogy a nevéből is látjuk, az utolsó pillanatban történő értékesítést jelent. Ilyenkor egy adott utazási iroda az esetleges veszteségek csökkentésére vagy elkerülésének érdekében árengedményt ad egy adott utazás árából. Last minute akcióban csak olyan utat lehet kínálni, mely előzetesen magasabb áron is meg volt hirdetve.

All inclusive – Gyakran találkozunk ezzel a kecsegtető hívószóval az utazási katalógusokban. Elviekben egy olyan üdülési forma, amelynek alapárában minden szolgáltatás benne foglaltatik, de szállodánként és utazási irodánként változik a „minden” jelentése! Van olyan szálloda, ahol az all inclusive a napi háromszori étkezést jelenti, máshol azonban már a taxi ára is benne van ebben az árban. Hogy mégis mire számíthatunk, amikor egy ilyen utazásra fizetünk be, benne van az adott ajánlatban, csak alaposan olvassuk át az apró betűs részt.

„Fapados” – A diszkont légitársaságok népszerű neve a „fapados” járatok. Ezekre a járatokra az átlagosnál ugyan olcsóbban válthatunk jegyet, ám találkozhatunk olyan pluszköltséggel, ami nem merül fel egy drágább légitársaság jegyvásárlásánál. Az alacsonyabb ár ugyanis általában alacsonyabb kényelmi szolgáltatást is jelent. Érdemes figyelni a jegy vásárlásánál, hogy milyen korlátozás van a csomagokra, és adott város melyik repülőterére érkezik a járat.

Reptéri transzfer – Nem mást jelent, mint az utas szállítása a lakásától/szállásáról a repülőtérig. A transzfert szervezhetjük egyénileg (érdemes megnézi, hogy az adott reptért milyen vonat-, illetve buszhálózat köti össze a várossal), illetve transzfer céggel, az utazási irodán keresztül. Fapados járatok általában a nagyvárosoktól távolabbi reptérre érkeznek, így a transzfer is drágább, míg a nagyobb légitársaságok gépeitől akár egy metrójeggyel is bejuthatunk a városba. Érdemes ezt is figyelembe venni az utazás megtervezésekor.

Korábbi cikkek a témában:
– Pénzügyi segítség: a szakértő válaszol – 4. rész
– 9 tipp, hogy összejöjjön a családi nyaralás!
– 6 tévhit a spórolásról
– Retroőrület: Kutyás persely és a többiek
– Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk! – 3. rész
– A szakértő válaszol – 3. rész!

– 8 tanács, hogy segíts a szüleidnek
– Térkép! Itt találod az Államkincstár-fiókokat!
– Fiataloknak államkötvényt ajándékba!
– Pénzügyi tanácsok – A szakértő válaszol! – 2. rész
– Újabb tévhitek az államkötvényről
– „Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk!” – 2. rész
– 10 tanács, hogy a gyerek ne szórja el a zsebpénzt
– Pénzügyi tanácsok – A szakértő válaszol! – 1. rész
– 7 tévhit az államkötvényről
– 10 tipp, amivel spórolhatunk a rezsin
– Nagy pénzügyi fogalomtár – 1. rész
– „Megfogadtuk: öt hónapig spórolunk!” – 1. rész
– Miért jobb a megtakarítás a hitelnél?
– Hogyan menthetjük meg a pénzünket? – 1. rész
– Hogyan menthetjük meg a pénzünket? – 2. rész
– Mi az államkötvény, és miért jó befektetés?
– Miért éri meg előtakarékoskodni?
– Légy képben! Mi a tőke? Mi a kamat?
– 10 tipp a családi költségvetés megtervezéséhez!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top