Aktuális

Szuper a magyar szabad strandok vízminősége

Jó hír, hogy nyugodtan lehet fürdeni a szabad vizekben Magyarországon az ÁNTSZ vizsgálata szerint. Persze a Dunában – az árvíz levonulása miatt – ne fürödjetek!

Az ÁNTSZ bevizsgálta a magyar szabad vizeket, a strandokat. Négy kategóriát alakítottak ki: kiváló, jó, tűrhető, illetve kifogásolt. Az utóbbi esetében nem ajánlott a fürdőzés. Találtak pár tűrhető kategóriát, de egyelőre – még néhány eredménye nincs meg – olyat, ahol nem ajánlott a fürdőzés, nem.

A balatoni strandok jól teljesítettek
A balatoni strandok jól teljesítettek
Forrás: turizmus.com

A lista az Országos Környezet-egészségügyi Intézet honlapján található meg, itt ellenőrizheted a hozzád közel eső szabad strandokat.  A legtöbb kiváló minőségű fürdővíz balatoni, míg a legrosszabb minősítést most is elsősorban folyóvizek kapták.

A Duna mentén összesen tizenhét helyen tilos a fürdőzés.  Az ÁNTSZ kiemelte: nem javasolják, hogy valaki nem engedélyezett fürdővizeken, nem kijelölt fürdőhelyeken fürdőzzön, mivel ezeken a helyszíneken a víz minőségét nem ellenőrzik, így kellemetlen betegségeket is be lehet szerezni…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top