Aktuális

Diáklányt zaklattak a Zsolnay negyednél

Az egyetem körlevélben figyelmezteti a Pécsi Tudományegyetem hallgatóit, hogy a Zsolnay Kulturális Negyed környékén nemrég egy fiatal lányt inzultus ért.

A napokban egy körlevelet küldtek szét a pécsi Zsolnay negyedben található Társadalom- és Médiatudományi Intézetből, melyben azt írják, “több esetben előfordult, hogy hallgatóinkat a Zsolnay negyed környékén zaklatták, inzultálták. Erről nem minden esetben szereztünk tudomást” – értesült a bama.hu

Azért, hogy lépéseket tudjunk tenni ez ellen, kérem önöket, hogy névvel vagy név nélkül írják le, hogy történt-e önökkel ilyesmi, akár a Zsolnay negyeden belül, akár a környékén (buszmegálló, környező utcák). A Szociológia Tanszéken kihelyezett dobozba dobják be a leírt eseteket (hol, mikor, mi történt)” – olvasható a felhívásban.

Mint a lap megtudta, egy korábbi eset lehet a kiváltó ok, mellyel kapcsolatban már rendőrséget is értesítette a tanszékvezető.

Pécsett nem ez az első eset, hogy fiatal lányokat zaklatnak. Bándy Katát 2012 júliusában gyilkolták meg, Páva Zsolt polgármester lányát pedig tavaly áprilisban támadták meg a belvárosban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top