Aktuális

Jelentősen olcsóbbak lesznek a tankönyvek

A tankönyvellátásra vonatkozó eddigi tapasztalatokat összegezve megváltoztatták a következő tanévre a tankönyvrendelési felületet. Jelentősen könnyebb lesz a folyamat, és egyúttal biztonságosabbá is válik – ígérik.

Íme néhány pontban összegezve a változások, amelyekre a következő tanév tankönyvrendelései kapcsán számíthatunk:

– Sokkal több idő lesz a tankönyvek megrendelésére, 30 nap áll rendelkezésre a kiválasztásra.

– A könyvek árának újabb 20 százalékos csökkenése várható, a tankönyvcsomagok átlagára 12 ezer forint körül lesz.

– Újabb évfolyam kapja majd ingyenesen a könyveket, így a térítésmentesség az általános iskola első három évfolyamára terjed már ki. Az új rendszerben már 300 százezren juthatnak ingyenesen a kiadványokhoz.

– Javasolt tankönyvlista nincs, a Könyvtárellátó honlapján azok a könyvek kapnak jelölést, amelyek a nemzeti alaptantervvel kompatibilisek. A tavalyi csaknem 4 ezerrel szemben mintegy 2700 kiadvány szerepel a listán, ebben több új könyv is van.

– Egyszemélyes ügyfélkezelő rendszert alakítottak ki, minden iskoláért egyvalaki felel, aki a rendelés elejétől a tankönyvellátás végéig segíti az intézményeket.

– A rendelés diákonként történik továbbra is, de már nem csomagolják össze tanulónként, hanem iskolákra bontva, összesítve szállítják ki a tankönyveket.

– Nem fognak előre számlázni a tankönyvekért fizető diákoknak. A számlát az iskolán keresztül kapják meg, és szeptember 15-éig kell majd kifizetniük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top