Aktuális

Meghalt László János

A Kerékpárosklub örökös elnöke hosszú, súlyos betegség után, 66 éves korában halt meg.

László János a Magyar Kerékpárosklub egykori elnöke rengeteget dolgozott és harcolt azért, hogy Budapesten évről évre jobban kiépüljön a kerékpározásra alkalmas úthálózat.

László János a Critical Mass mozgalom alapítója volt. 2006-tól vállalkozói munkájával felhagyva a Magyar Kerékpárosklub (MK) elnöke lett. Idén novemberben tiszteletbeli örökös klubelnök lett. “Tíz éve csinálom lelkesen ezt a munkát, és most sem a lelkesedésem, hanem az ehhez szükséges erő és egészség veszett el. Remélem, az állapotom meg fogja engedni, hogy néha-néha segítsek, ha kérdeztek” – írta az idei közgyűlésre.

László János a kerékpáros közösség alapembere volt
László János a kerékpáros-közösség alapembere volt

László lobbizta ki, hogy Kóka János miniszter kerékpárügyi miniszteri biztost nevezett ki. Az MK kezdeti néhány fős tagsága mára kétezer körülire nőtt. László Jánosnak köszönhető az is, hogy a budapesti Kiskörúton kerékpársáv létesült.

László 2012-ben lemondott a szervezet elnöki posztjáról. Döntését azzal indokolta, hogy nem szeretné, ha személyes terepének látnák a klubot. Az elnökségnek ezután is tagja maradt, és továbbra is rengeteget dolgozott a kerékpározható városért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top