Aktuális

5 nap után lehozták a macskát a fáról Szegeden – fotók

5 nap kínlódás után végre lekerült egy magas fán ragadt macska, mely egy szegedi iskola udvarán szorult be az ágak közé.

Csütörtökön mi is megírtuk, hogy egy macska 4 napja kínlódik Szegeden egy fán. Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője akkor azt mondta a szegedma.hu-nak: “Négy nappal ezelőtt kaptunk egy bejelentést az esetről, azóta viszont nem érkezett újabb hívás az igazgatósághoz. Természetesen a tűzoltók rendszeresen mentenek állatokat, hiszen az esküjük az életmentésre vonatkozik, ebbe pedig ugyanúgy beletartoznak az állatok is. A szakmai tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ilyen helyzetekben jobb nem bolygatni a macskákat, mert két forgatókönyv fordulhat elő, amikor elindulnak a kollégáink felfelé: a macska ijedtében vagy feljebb mászik, vagy leugrik. Ezért érdemes hagyni, hogy magától lejöjjön, amit meg is fog tenni, hogyha nyugalom van körülötte.”

Ehhez képest ma a szegedma.hu a következőket írta: “A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság portálunkhoz eljuttatott helyesbítésében közölte, hivatalos bejelentés korábban nem érkezett hozzájuk az esetről, azonban az állatvédőkkel együttműködve az állat mentését szükségesnek találták.

Fotó: szegedma.hu
Fotó: szegedma.hu

Helyszínen tartózkodó kollégánk közlése szerint a macskát végül egy alpinista biztonságban lehozta a földre. Az állat épen, egészségesen, némileg kimerülten érezhette meg újból a talajt a lába alatt, majd egyből el is szaladt a helyszínről.

Fotó: szegedma.hu
Fotó: szegedma.hu

Napközben számos megkeresés érkezett szerkesztőségünkhöz az ország több pontjáról, sokan aggódtak a cicáért. Sőt, egy lehetséges gazdajelölt is jelentkezett, aki jelenleg külföldön tartózkodik. Elmondta, a közelmúltban eltűnt Szegeden a fekete macskája, így elképzelhető, hogy a mai történések kapcsán nyomra bukkant a kedvenc keresésében.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top