Aktuális

Megbírságolták a TV2-t

1,25 millió forint bírságot kapott a TV2, mivel tavaly év végén nem megfelelő korosztályba sorolt egy játékfilmet.

A káromkodásokat aktívan figyelő Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön közölte az MTI-vel, hogymegbírságolták a TV2-t, mivel a Komancsok holdja című játékfilmet 16-os korhatár-kategória helyett 12-esbe sorolták, sőt délben vetítették ahelyett, hogy az este 9 óra utáni idősávban került volna adásba.

 

Az indoklás szerint “szigorúbb besorolást indokolt volna a film, mivel abban naturalisztikusan erőszakos, félelemkeltő képsorok és egy öngyilkossági jelenet is láthatóak”. A nézettségi mutatók szerint a 16 éven aluli nézők közül hozzávetőlegesen 18 ezren láthattak legalább egy percet a műsorból, és ezért jár az 1,25 milliós bírság. A hivatalos (és ún. jogi nyelven, unalmasan fogalmazott) közlemény szerint  a “Médiatanács a gyerekek védelme érdekében, a televíziók jövőbeni jogkövető magatartásának ösztönzésére a fokozatosság és arányosság elve alapján határozta meg a jogkövetkezmény típusát és annak 1,25 millió forintos mértékét”.

Támogatnak is, nem csak elvesznek

A testület legutóbbi ülésén a 90 éves Kallós Zoltán néprajztudósról szóló portréfilm forgatásához 1,55 millió forint azonnali támogatást ítélt meg a Magyar Média Mecenatúra program Escher Károly-pályázatán. Az összeg lehetővé teszi, hogy a Hollós László rendező-producer vezette stáb felvételeket készítsen júniusban a néprajzkutató és népzenegyűjtő ünnepélyes köszöntésekor, és interjúkat vegyen fel a tudóssal, illetve tanítványaival, barátaival, munkatársaival. A teljes filmet az Ember Judit- vagy a Kollányi Ágoston-pályázaton támogathatja majd a médiatanács, hiszen az azonnali támogatásban részesülő alkotók kötelesek indulni a soron következő dokumentum- vagy ismeretterjesztő filmes pályázaton.

Az NMHH idén ezzel eddig hatszor szabott ki korhatár-besorolási bírságot, és összesen több mint 17 millió forint értékben.

Mit szólna ehhez a ma 90 éves II. Erzsébet brit királynő?

Megbírságolták a TV2-t

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top