Aktuális

Törvénybe iktatná a nőgyűlöletet, totális férfiuralmat akar a török elnök

Egy törvénytervezet szerint a kiskorú lány erőszaktevője megúszhatja a börtönbüntetést, ha feleségül veszi az áldozatot. Sajnos ez az őrültség csak csepp a tengerben..

Erdoğan a családok feletti totális ellenőrzést is megvalósítaná. Most olyan törvényhozást készítenek elő, amely nagyrészt felszámolja a nők és gyermekek jogait – olvastuk a Népszabadságban, miközben levegőért kapkodtunk és az járt a fejünkben, hogy nem akarjuk elhinni. Ha viszont mindez mégis igaz, azonnal tenni kell ellene. Hogy kinek és mit, mi most hirtelen nem tudjuk. De biztosan megvannak az eszközök, ha máshol nem, a politikában. Hiszen a török nők helyzete így sem rózsás.

S hogy mit terveznek? Eltörölnék a születésszabályozást, nehezítenék a válást, kötelező közvetítőket kellene igénybe venni hozzá. A házasságkötés eddig 18 éves alsó korhatárát leszállítanák 15-re. Igen, ezt akarják. De fokozzuk még: bevezetnék, hogy a kiskorú lány erőszaktévője megúszhatja a börtönbüntetést, ha feleségül veszi az áldozatot és nincs bizonyíték az erőszakra. A családon belüli erőszak büntethetőségét is elkennék. A nők szinte panaszt sem tehetnének. Még olvasni is borzasztó. Hát még megélni! Pár napja írtunk arról, hogy börtönbe került az a szépségkirálynő, aki a közösségi oldalán bírálni merte Erdoğant. A vád szerint a 27 éves modell sértő verset osztott meg Instagram-oldalán. 2016, Törökország…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top