Aktuális

Lezuhant az orosz repülőgép, megtalálták a roncsokat

Felszállás után 20 perccel tűnt el a radarról, most megtalálták a becsapódás helyszínét.

Az orosz védelmi minisztérium repülőgépe Szocsiból szállt fel, a Tu-154-esen 91 ember utazott Szíriába a BBC szerint. Magyar idő szerint 3 óra 20 perckor szállt fel a repülő, és 20 perccel a felszállás után eltűnt a radarról. A gép a szíriai Latakiába, az orosz légi támaszpontra tartott. Egy katonazenekar és újságírók is a fedélzeten utaztak. 

Az Interfax orosz hírügynökség a segélyszolgálatokra hivatkozva közölte: megtalálták a szerencsétlenség helyszínét, Szocsitól 6-8 kilométerre olajfoltot fedeztek fel a tengeren. A helyszínre mentőhajókat irányítottak. A gép manővert hajtott végre a Fekete-tenger felett, ekkor zuhant le.

UPDATE: Bemutatták a repülőgép személyzetének kommunikációját a légi irányítással, és semmi nyoma nincs vészhelyzetnek a hangfelvételen. A beszélgetés nyugodt hangnemben folyt, és jó volt az időjárás a tragédia helyszínén. Az orosz parlamenti felsőház védelmi bizottságának elnöke kizárta, hogy terrortámadás történt volna.

Lezuhant az orosz repülőgép, megtalálták a roncsokat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top