Aktuális

Ez történik ma, Elijah Wood szülinapján

Budapesten szombat reggel 07:18-kor kel fel a nap, és 16:36-kor nyugszik. Napközben pedig ilyesmikre számíthatunk:

2017. I. 28.

Ezen a napon:

1077-ben Canossa-járás: IV. Henrik német király kénytelen megalázkodni a pápa előtt, hogy az egyházi átok alól feloldozást nyerjen. Darócruhában vezekel három napon át Canossa várában, ahol VII. Gergely pápa tartózkodott. 1613-ban Galileo Galilei megfigyeli a Neptunuszt a Jupiter mellett, de nem ismeri fel, hogy az bolygó. 1981-ben Elijah Wood szülinapja. 1986-ban a Challenger űrrepülőgép 1 perc 13 másodperccel a fellövése után felrobban. 1989-ben a Kossuth rádióban elhangzik Pozsgay Imre bejelentése, hogy 1956 népfelkelésnek tekinthető, ezzel megkérdőjelezi a Kádár-rendszer létjogosultságát, mely az “ellenforradalom” koncepcióján alapult.

Ez történik ma, Elijah Wood szülinapján

A nap mottója:

“Minél több felelősséget vállalsz, annál boldogabb leszel.”

Brian Tracy

Névnap:

Január 28-a Károly, Aglent, Amadó, Grétea, Gyula, Manassé, Margit és Tamás napja.

Január 28-án született:

Jackson Pollock festő, Kern András színész, Elijah Wood színész és Börcsök Enikő színésznő

Időjárás:

Szombaton a tartósan borult, ködös tájak felett is kisüthet a nap. A Dunántúlon élénk délkeleti szél várható. Hajnalban keleten, északkeleten –15 fok körüli hőmérséklet várható, délutánra pedig  +1, –6 fok valószínű. 

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a szombati horoszkóp: “Hagyd, hogy kicsit sodorjon az ár. Nem halsz bele, ha egy kicsit megszeged a szabályokat!”. A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top