Aktuális

Ez történik ma, Hervay Gizella szülinapján

Budapesten kedden reggel 06:54-kor kel fel a Nap, és 18:07-kor nyugszik. Hervay Gizella szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. X. 10.

Ezen a napon:

1903-ban megnyitják a (régi) Erzsébet hidat Budapesten. 1934-ben Hervay Gizella születésnapja. 1957-ben a cumbriai Sellafield nukleáris erőmű első blokkját tűz pusztítja el, ennek nyomán radioaktív jód-131 izotóp kerül a levegőbe. A súlyos (mintegy 750 terabecquerel mértékű) radióaktív környezetszennyezést azóta csak az 1986-os csernobili baleset súlyossága múlta felül.

A nap mottója:

Az élet életveszélyes, és mindig halálos kimenetelű. Bele kell törődnünk, és ezzel együtt élvezzük az életet, az arcunkra írt valamennyi történetével.

Yael Adler

Névnap:

Október tizedike Gedeon, Bendegúz, Dániel, Daniló, Dános, Ferenc, Gede, Gedő, Gida, Glenn, Hajna, Lajos, Leó, Leon, Lionel, Samu és Sámuel napja.  

Október tizedikén született:

Hervay Gizella költő, Monori Lili színésznő és Harold Pinter drámaíró

Időjárás:

Felhős időre számíthatunk változó mennyiségű és vastagságú felhőzettel, délnyugaton lehetnek délután hosszabb napos időszakok. Néhol kisebb eső, zápor kialakulhat. A délnyugati, nyugati szél napközben többfelé megélénkül, egy-egy erős széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3 és 8 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben az éjszaka első felében talajmenti fagy, illetve gyenge fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top