Aktuális

Ez történik ma, Spilák Klára szülinapján

Budapesten csütörtökön reggel 07:17-kor kel fel a Nap, és 17:37-kor nyugszik. Spilák Klára szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. október 26.
Ezen a napon:

  • 1861-ben Johann Philipp Reis német fizikus bemutatta a telefont,
  • 1905-ben Norvégia függetlenné vált Svédországtól,
  • 1951-ben Winston Churchill lett Nagy-Britannia miniszterelnöke,
  • 1955-ben megszületett az osztrák államszerződés,
  • 1956-ban sortűz zúdult a fegyvertelen tömegre Mosonmagyaróváron,
  • 1984-ben bemutatták a Terminátor című filmet,
  • 1998-ban leadták a Barátok közt sorozat első két epizódját.

A nap mottója:

Mindenki azt kapja meg az életben, amit elég bátor kérni.
Oprah Winfrey

Névnap:

Október 26-a Dömötör, Amand, valamint Albin, Amanda, Ametiszt, Armand, Baldvin, Deme, Demeter, Evariszt, Manda, Mendi, Örsi, Szamanta, Szamira napja.

Spilák Klárát leginkább a hangjáról ismerjük (Fotó: Wikipédia/Gálos Mihály Samu)

Október 26-án született:

Carlo Collodi olasz író, a Pinokkió kalandjai szerzője, Szakonyi Károly író, Sárvári Vilmos, a P. Mobil gitárosa, Mahalia Jackson gospelénekes, Seth Woodbury MacFarlane, a Family Guy rajzfilm készítője, Spilák Klára színész, Hillary Clinton amerikai politikus.

Időjárás:

Északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, az ország északi, éjszaka már a keleti felén is vastagabb lehet a felhőzet. Délnyugaton lesz a legtöbb napsütés, de a nap folyamán átmenetileg északon és keleten is vékonyodik, szakadozik a felhőzet, legtovább északkeleten számíthatunk erősen felhős égre. Számottevő csapadék sehol sem lesz, a keleti, északkeleti határnál fordulhat elő néhol gyenge eső.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de a délnyugati határnál, illetve az Északi-középhegység gyengébben felhős északi völgyeiben 0, +2 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 14 és 19 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top