Aktuális

Ez történik ma, Szávay Ágnes születésnapján

Budapesten péntek reggel 07:32-kor kel fel a Nap, és 15:57-kor nyugszik. Szávay Ágnes szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. XII. 29.

Ezen a napon:

1891-ben Thomas Alva Edison szabadalmaztatja a „jelek elektronikus átvitelét”, azaz a rádiót. 1949-ben Hollandia elismeri Indonézia függetlenségét. 1988-ban Szávay Ágnes szülinapja.

A nap mottója:

Az újévi fogadalmak túlságosan ambiciózusak. Célkitűzéseinkben a határ a csillagos ég: tiszta kitűnő leszek, hetente háromszor lemegyek a konditerembe és a többi. Mindezek elméletben roppant pozitív elhatározások, de a megvalósításukhoz vezető út még nyomokban sem létezik, nemhogy előttünk kanyarogna. Hogy sikerrel járjunk, ahhoz száz meg száz kisebb változtatást kéne végrehajtanunk, amelyek mellé nem jár útmutató, hogy lépésről lépésre mindent elmagyarázzon.

Amy Cuddy

Névnap:

December huszonkilencedike Tamara, Tamás, Áldáska, Amázia, Aszpázia, Bekő, Bökény, Dakó, Dávid, Dókus, Dózsa, Gáspár, Gazsó, Jonatán napja.

December huszonkilencedikén született:

Szávay Ágnes teniszező, Jon Voight színész, Marianne Faithfull énekesnő.

Időjárás:

Szakadozik, vékonyodik, délután nyugat felől csökken a felhőzet, rövid napos időszakok is lehetnek, de északkeleten, keleten estig sok felhő várható. Fokozatosan kelet felé helyeződik a csapadék, estére már csak a Tiszántúlon, északkeleten eshet. Jellemzően eső, havas eső várható, de reggel az északi megyékben síkvidéken is lehet havazás. Az északnyugati szelet napközben sokfelé kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top