Aktuális

Élete végéig bujkálhat a rendőrség elől Nancy gyilkosa

A 35 éves férfi nem hagyhatja el Kínát, különben a magyar hatóságokhoz és börtönbe kerül. Három éve meggyilkolt egy fiatal prostituáltat Budapesten.

Hazájában keresett menedéket az a kínai férfi, aki három évvel ezelőtt brutálisan meggyilkolta a 19 éves H. Nancyt. Jao Kao-peng továbbra is Kínában van, és soha többé nem hagyhatja el az országot, ha nem akar a magyar hatóságok kezére kerülni – értesült a Blikk.

A 35 éves férfi ellen tavaly adtak ki elfogatóparancsot, miután 18 év letöltendő fegyházbüntetésre ítélték távollétében. A budapesti rendőrök azonban nem tudták elfogni, mert a gyilkosság után ismerőseitől pénzt kért kölcsön, majd Kínába repült. Kína pedig a magyar hatóságok kérésére sem adta ki a férfit.

Így ha nem hagyja el Kínát, jó eséllyel megúszhatja a börtönéveket. Az életfogytiglani börtönnel is sújtható bűncselekménynél nincs elévülés, de ha Kao-peng Magyarországra kerül, joga van a perújításhoz, és újraindul az egész tárgyalás.

A prostituáltként dolgozó fiatal lányt a belvárosi lakásán ölték meg. Népszerű volt az ázsiai férfiak körében, gyilkosa állítólag rajongásig imádta. Utolsó találkozásukkor azonban összeveszhettek, mert a férfi fejbeverte, fojtogatta, majd egy konyhakéssel halálra szurkálta a lányt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top