Aktuális

Füstölgő gólyafészekből mentették ki a kisgólyát – videó

Füstölni kezdett egy gólyafészek egy mezőcsáti villanyoszlop tetején, a fészekben lakó kisgólyát a Mályi Madármentő Állomás munkatársai mentették meg az éjjel. A fiatal madarat valószínűleg az áram is megrázta.

Mozgalmas éjszakájuk volt a Mályi Madármentő Állomás munkatársainak, akik vasárnap éjjel, nem sokkal éjfél előtt kaptak riasztást egy füstölgő gólyafészekről. A Facebookon olvasható beszámoló szerint egy mezőcsáti gólyafészek kezdett izzani, miután megázott: beleért a vezetékbe, egy kis gólya pedig benne rekedt.

A madármentők azonnal a helyszínre siettek, majd a katasztrófavédelem és az áramszolgáltató munkatársaival együtt kimentették a rémült fiókát.

„Egyelőre sajnos úgy néz ki, hogy áramütés is érte a fiókát, sokkos állapotban van. Biztonságba helyeztük a mentőállomáson, és az éjszaka folyamán többször ránézünk” – írják a madármentők, akik videót is készítettek a riadt fiókáról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top