Aktuális

Nemsokára Meghan Markle gyermeke is megnézheti a felújított magyar rajzfilmet

Fesztivál, esküvő, rajzfilm... és a royal bébi (a cikk frissítésének pillanatáig) még meg sem született. Elég jó hetet zártunk!

Még a japán császár is nagyon szerette Vízipókot

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Jön-jön-jön a Vízipók, Bá-mul-ják az ott lakók… lehet, hogy nem is így van a szöveg, mindegy, én így tanultam meg, és nem véletlen, hogy megtanultam, mint sok más velemkorú gyerek. Épp annyira tanított, mint amennyire szórakoztatott, de olyan ügyesen csinálta, hogy főként az utóbbit vettük észre. Most elkészült a Vízipók-Csodapók felújított moziváltozata, ebből az alkalomból Mikulás Ferenc producer mesélt TóCsának a sorozat születéséről. Nagyon érdekes és vicces (amilyen a sorozat, ugye) dolgokat mondott, például hogy az eredeti zenéhez nem is volt szöveg, meg hogy egy hidrobiológus segített kialakítani a figurákat, amelyeknek nem is volt rendes, személyes nevük, csak fajuk, viszont olyanra alkották őket, hogy ihletőjüket könnyű legyen azonosítani a valóságban. „Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy régi történetet korszerű formában folytatnak, és az jól sikerül” – magyarázza, miért nem készültek további mozifilmek. És milyen igaza van!

Van persze olyan olvasónk, akinek egy az egyben a régi élmény hiányzik, a hibákkal együtt: „A felújítás megöli az eredeti mozi és tv-élményt! – írja Pintér Miklós. – Ezt sokan elfelejtik! Eredeti állapotban kellett volna bemutatni, képhibákkal stb… az hozta volna az élményanyagot!

Nyílt levélben kérik Meghan Markle-t, hogy ne vállalja a szülés utáni fotót

Meghan és Harry (Fotó: Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage)

Nincs az az érzésetek, hogy aki a brit királyi család tagjává válik, az többé nem tud semmit jól csinálni? Mármint Diana után. Katalint még csak-csak elfogadták az emberek, de ez a Meghan Markle valahogy sehogy sem tud közkedvenccé válni. Legalábbis a mi kommentelőink erősen fújnak rá – bár lehet, hogy ők csak a „kemény mag”. Pedig szimpatikus lehetne, ahogy szakít a hagyományokkal, és megy a saját feje után – szőke verzióban ez eléggé bejött a világnak. Itt van például az ikonikusnak nevezett fotó. A fotó, A Kórházi Fotó. Vagyis amit akkor lőhetnek a sajtósok, amikor pár órával a szülés után a „royal baby” édesanyja összeszedi magát, és sminkben-frizurában mosolyog egyet a klinika kapujában. Ismerjük ezt a jelenetet piros ruhában, kék ruhában (igen, ezek is „ikonikusak”), viszont a csipkekendő, amelybe a dedet bugyolálják, szigorúan mindig ugyanaz a modell, adott tervezőháztól. Na, ilyen most lehet, hogy nem lesz (már csak azért sem, mert MM vélhetően otthon hozza világra a babáját). Aktivisták arra kérik a hercegnét, hogy mondjon nemet az aktusra, mert az hamis képet sugároz a szülésről, és elérhetetlen példát állít a nők elé. Ez elég nagy haladást jelentene ahhoz képest, hogy a királyi család tagjai nemrég még altatásban „szültek”…

Motorosgecc velős véleménye szerint ez az egész nem is lenne érdekes, ha nem az „alattvalók” pénzéből élnének. „De így kutyakötelessége lenne fenntartani azt a cirkuszt, amibe beházasodott” – szögezi le olvasónk.

A legjobb és legbénább fesztiválszettek, amiket csak felvehetünk

Fotó: Getty Images

Annyira szuper, hogy még május sincs, de már arról beszélhetünk, hogy milyen az igazán jó fesztiváloutfit! Miért tesszük ezt? Mert most zajlott le a világ legismertebb ilyen rendezvénye, az amerikai Coachella, ami nemcsak bulihelyként, de kifutóként is funkcionál. Benecz Judit cikkéből (ahogy az már lenni szokott) csupa izgalmas szót tanultam. Hogy sneaker, steampunk meg crop top… persze az állatmintás és lakkbőr cuccok nekem is ismerősek voltak. Mármint másokról… Na, mindenesetre megtudtam, hogy idén is ciki leszek ezekben, viszont ha menő akarok lenni (naná), akkor „magas derekú hipszteralsóval kombinált bikinit” kell felvennem bokacsizmával. Vágom! Bár Hen Gau szerint mindenki azt vesz fel, amit akar. Ezzel magunk sem tudunk vitatkozni.

Megmutatjuk a legnépszerűbb esküvői helyszíneket

Egy szellemes (?) átkötéssel azt mondanám, hogy akinek sikerül csinosan felöltözni az idei Szigetre, az jövőre talán már az esküvőjét szervezheti. El is kell kezdenie annyival előtte, mert a legnépszerűbb helyeket jó korán lekötik. De melyek ezek? Jó, hogy kérdezitek, mert megvan rá a videós válaszunk: már mutatjuk is a topdíszleteket Budakeszitől Tatán át Alsópetényig. „A legnépszerűbb válási helyszínekről mikor lesz cikk? Az jobban érdekelne…” – hangzik a valaha volt legünneprontóbb hozzászólás.

Egy napig sasoltam az influenszerek Instáját, ezt „tanultam” tőlük

Fotó: Getty Images

Fekete Helga tök rendes, hogy volt szíves huszonnégy órán át megfigyelni, mit csinálnak az influenszerek az ő felületeiken. Mármint hogy ezt nem nekünk kellett megtennünk. De ne fanyalogjunk: ezek az emberek egyrészt elég sokat keresnek, másrészt esetenként igenis csinálnak hasznos dolgokat. Például közösséget építenek, társadalmi felelősséget vállalnak meg… na jó, asszem, ennyi. Ja, igen, informálnak. „Aki jól csinálja a dolgot, igenis közvetíthet értéket” – szögezi le Helga, bár elismeri: vannak olyan influenszerek, akik attól véleményvezérek, hogy híresek, és ennyiben ki is merül a ténykedésük. Kajdi Csaba, Kulcsár Edina feat Csuti, Istenes Bence, Dancsó Péter és Szabó Zsófi is felbukkan a cikkben. Nem beszélve Dukai Regináról, akiről kiderül, hogy tvpresenter, singer és traveller. Hát, mondom én.

Kedves cikkíró! Ennél azért kismillió értelmesebb dologra is lehetett volna fordítani azt a rengeteg időt” – írja Unger István. De akkor ő mit kommentelne, nem igaz?

Eltörte a gyereke ujját, mert nem mosott fel – Miért nem védi meg senki az áldozatokat?

tinilány iskolai bántalmazás

Képünk illusztráció – Forrás: Pexels/Alexander Krivitskiy

Minden héten van szomorú téma is az NLCafé-n, az élet sajnos ilyen. Olyan sokszor olvastuk már: „családon belüli erőszak”, hogy szinte kiüresedtek ezek a szavak. Mihalicz Csilla most fájón töltötte meg ezeket tartalommal. Az Országos Kriminológiai Intézet szakembere, Solt Ágnes nagyon fontos munkát végzett: áttekintette az elmúlt évek gyermekbántalmazási ügyeit. Arra kereste a választ: ki hol mit hibázott el, hogy ezek nem derültek ki hamarabb, és mit tehetne a társadalom másként a jövőben – ha már elkövetők sajnos mindig lesznek, úgy tűnik.

Anyám húsz évig bántalmazta apámat

„Elkövető” az a nő is, aki Bodrogi Eszter cikkében szerepel. Egy olyan anyáról olvashatunk, aki gyerekei szerint évtizedeken át terrorizálta a férjét. Igen, nők is követhetnek el családon belüli erőszakot, olykor más eszközökkel, olykor nagyon is hasonlókkal.

„Népszerűvé tettem az erotikus irodalmat” – új könyvéről is mesélt nekünk A szürke ötven árnyalata-trilógia szerzője, E. L. James

E. L. James – Corbis/Corbis via Getty Images

A végére egy valóban exkluzív interjú (szemben sok olyannal, amelyet csak így címkéznek). A szürke ötven árnyalata-trilógia szerzője, E. L. James tizenöt perces interjút adott Dávid Imrének Londonban – a magyar sajtóból csak neki.  A bestsellerirodalom egyik legsikeresebbjének új könyve, a Mister augusztusban jelenik meg Magyarországon, és amolyan klasszikus romantikus regény lesz. Na, de ki főz otthon az írónál, és mi a fenét keresett Albániában? Biztos, hogy nem mondom el, tessék olvasni minket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top