Aktuális

Magyar diák Milánóban: „Arra készül mindenki, hogy lezárják a határokat”

Egy Olaszországban tanuló magyar egyetemista beszámolója szerint érezni a pánikot a koronavírus miatt.

Olaszországban már 130 fölé emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, hárman pedig belehaltak a fertőzésbe. Lombardia és Veneto tartományban karantént alakítottak ki, leállt a velencei karnevál, és Ferihegyen is új óvintézkedést vezettek be az olaszországi betegek miatt.

Az Indexnek megszólalt egy magyar diák, aki Nyugat-Milánóban jár egyetemre. Tamás azt mondta, az emberek arra készülnek, hogy akár egész Milánót is lezárhatják. Szerinte „érezni a pánikot”, vasárnap reggel a helyiek elárasztották a bevásárlóközpontokat, estére több helyen már üresek voltak a polcok.

Üres pultok egy milánói élelmiszer-áruházban 2020. február 23-án, miután a koronavírus-járvány olaszországi terjedése miatt Giuseppe Conte miniszterelnök rendkívüli intézkedéseket jelentett be Észak-Olaszország Lombardia és Veneto régiójában (Fotó: MTI / EPA-ANSA / Andrea Canali)

Hétfőtől a környéken bezár az összes iskola, egyetem, este 6-tól a szórakozóhelyek, színházak, mozik. A sportversenyek elmaradnak, és a sportközpontokat is bezárják. A külföldi diákok igyekeztek hazarepülni, akik maradtak, azok bevásárlással próbálnak felkészülni. Tamásnak hétfőre van repülőjegye.

Benyomásai szerint nagyon labilis a helyzet, minden nagyon gyorsan történik, az emberek mérgesek, a kormányt és a hivatalokat hibáztatják, hogy nem tettek meg mindent. Szigorúbb intézkedéseket várnak, akár a határok lezárását is, amire sokan számítanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top