Aktuális

Koronavírus: a gimnazistákat karanténba zárták, az egri vízilabdázókat nem

Pedig a vízipóló-csapat is a koronavírus olaszországi fészkének közeléből érkezett haza.

Mint ismeretes, két hétre karanténba zártak a Szent László kórházban egy középiskolás csoportot és kísérőiket, akik a koronavírus olaszországi epicentrumánek közelében vettek részt egy kiránduláson. A ZF Eger vízilabdacsapat a hétvégén szintén arrafelé játszott kupameccset, ők mégsem kerültek karanténba – tudta meg a 444.

Az egri kub elnöke, Szécsi Zoltán a portálnak elmondta: olaszországi koronavírus-járványról szóló hírek pénteken még nem terjedtek el, ám szombaton, a meccs napján már igen. Bár felmerült, hogy meg sem rendezik a meccset, végül mégis lejátszották. A csapat vasárnap este, repülővel érkezett haza.

A reptéren a vízipólósok átestek a kötelező vizsgálaton, majd továbbengedték őket.

vízilabda

(Illusztráció: Getty Images)

Az egri klub, valamint a polgármester ugyanakkor hétfőn felvette a kapcsolatot Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatalával az ügyben. A Heves megyei Kormányhivatal Népegészségügyi főosztályának emberei végül minden Olaszországban járt pólóssal és vezetővel kitöltettek egy egészségügyi kérdőívet. Ezek kiértékelése keddre meg is történt, a csapat megkezdhette edzéseit. Szécsi Zoltán hozzátette azonban, hogy az elkövetkezendő 12 napban is figyelik majd a játékosokat.

Dabrowski Norbert edző elmondta: úgy készülnek, hogy szerda este bajnoki meccset játszanak a budapesti Kőér utcában, jövő szerdán pedig az olasz csapat elleni visszavágó következik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top