Aktuális

Több budapesti kerületben bezárnak az óvodák és a bölcsődék

Az egész országra érvényes iskolabezárás után az önkormányzatok saját hatáskörben döntöttek a kerületi bölcsődék és óvodák bezárásáról.

Miután péntek este Orbán Viktor bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt hétfőtől bezárnak az iskolák – pontosabban tantermen kívüli digitális munkarendre állnak át –, több fővárosi önkormányzat saját hatáskörben úgy döntött, az óvodákat és a bölcsődéket is bezárják.

Az Index gyűjtése szerint a 18. kerületben március 16-tól határozatlan ideig nem nyitnak ki az óvodák és bölcsődék, és ugyanígy döntött Újbuda, a 11. kerület is.

Zuglóban egyelőre nincs ilyen intézkedés, Horváth Csaba polgármester azt írta, a kormánynak haladéktalanul ki kell egészítenie az iskolabezárást az óvodák és bölcsődék bezárásával.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere közölte, hogy az iskolabezárás ellenére biztosítani fogják azoknak a gyerekeknek az étkeztetését, akik főleg az iskolában kapnak ételt. Emellett önkénteseket toboroznak az idősek segítésére.

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége pénteken azt javasolta, hogy a bölcsődék és óvodák vezetői adjanak szünetet a gyerekeknek.

Friss hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top