Aktuális

Letartóztatták Szilágyi István fiát

Szilágyi István, apja meggyilkolásával vádolt fiát egy hónapig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják majd fogva.

A Fővárosi Főügyészség indítványára letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint végzett édesapjával, Szilágyi István színművésszel.

Ibolya Tibor a közleményében azt írta, hogy a nyomozási bíró egy hónapra rendelte el a legsúlyosabb kényszerintézkedést, amelyet az ügyészség álláspontjával egyezően az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelt végrehajtani. A végzés nem végleges.

Szilágyi István

Szilágyi István (Fotó: Smagpictures.com / Zoltán Nagy)

A gyilkossággal gyanúsított 49 éves férfi május 3-án a reggeli órákban, XVII. kerületi otthonában, a többi közt egy kalapáccsal bántalmazta az édesapját, aki emiatt életét vesztette. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a helyszínen elfogta a férfit, akit a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A kihallgatás során Sz. Péter megtagadta a vallomást, sőt, panasszal is élt a gyanúsítás ellen, azaz tagadja, hogy ő végzett volna az édesapjával. 

A Fővárosi Főügyészség az eljárásbeli jelenlétének és a bizonyítás zavartalanságának biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amelyet kedden rendelt el a nyomozási bíró.

További cikkek a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top