Aktuális

Meghalt 5 beteg, 1677 az aktív esetek száma itthon

21 újabb embernél mutatták ki a koronavírust, ezzel 3556-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma Magyarországon. Meghalt 5 beteg, az aktív esetek száma 1677.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3556 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték a Koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldalon.

Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg. Ezzel 467 főre emelkedett az elhunytak száma, 1412-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek 45%-a , az elhunytak 62%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti.

Meghalt 5 beteg, 1677 az aktív esetek száma

Jelenleg a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a koronavírus továbbra is terjed. Az élet fokozatosan, szigorú menetrend szerint indul újra. Május 18-tól vidéken és Pest megyében újabb enyhítések lépnek életbe, és Budapesten is megszűnik a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Hétfőtől a kórházi ellátások újraindításának következő üteme is megtörténik.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Maxym Marusenko/NurPhoto)

További hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top