nlc.hu
Aktuális

Hírességek is szerepelnek a NAV listáján

Itt a NAV legfrissebb listája az adósokról: celebek is vannak közöttük

A NAV legújabb listájából kiderül, hogy közel 2400 magányszemély tartozik legalább tízmillió forinttal több mint fél éve az államnak.
bíróság, tartozás

A magánszemélyek listáját 1300 gazdálkodó szervezet egészíti ki, a listán többek között olyan személyeket is, mint a bukás sorsára jutó Sólyom légitársaság egyik alapítója, Hartyák Róbert, vagy Hajdú Péter, akinek ügyében nemrégiben már ítélet is született.

A listára magányszemélyek 10, cégek 100 millió forintot meghaladó, legalább 180 napon keresztül folyamatosan fennálló adótartozások után kerülhetnek fel a listára. 

A listán a fentebb említettek között még további hírességeket is találunk: Bíró Icát, „Bróker Marcsit”, hivatalos nevén Dobrai Sándornét, Fischl Andrást, ismertebb nevén Frabatót, vagy N. Forgács Gábor operatőr-rendezőt és Vokova Ekaterina divattervezőt is.

Lekerült azonban a listáról Berki Krisztián, aki az elmúlt időszakban büntetőfékezős eseteivel került reflektorfénybe, az ő ügyét a bíróságon tárgyalják. 

A legnagyobb magányszemély tartozás 700 milliós adóhiány volt, ha a cégeket vesszük figyelembe, 2,3 milliárdra rúg ez az összeg. Az összadósság a cikk szerint 16,2 milliárd, ami mellett a bírságok és a késedelmi pótlékok további  milliárd forintot tesznek ki.

(Blikk)

Kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top