nlc.hu
Aktuális

Valter Attila vezet a Giro d'Italián

“Sírni tudnék a boldogságtól” – Átvette a vezetést Valter Attila a Giro d’Italián!

A csütörtöki szakasz után Valter vezeti az összetettet, megelőzve a kerékpársport utóbbi éveinek legnagyobb tehetségének tartott holland Remco Evenepoelt.

A magyar kerékpársport történetének legnagyobb sikerét érte el Valter Attila, aki a csütörtöki szakasz végén átvette a vezetést a Giro d’Italián. Ezzel övé az olasz körverseny élén álló bringásnak járó rózsaszín trikó – osztotta meg a felemelő hírt a 444.hu.

Valter Attila vezeti a Giro d'Italiát!

Történelmi pillanat: Valter Attila vezeti a Giro d’Italiát!
La Flamme Rouge/Twitter

Valter az összetettben a negyedik helyen állt, és ő viselte a legjobb fiatalnak járó fehér trikót a mai szakasz előtt. Később az összetettben élen álló olasz De Marchi gyorsan leszakadt, Valter viszont az utolsó kilométerekig bírta a tempót a legjobbakkal. Amikor a végső győzelem várományosai elkezdték egymást támadni, a magyar kerékpáros az erejét okosan beosztva beállt egy közbülső csoportba, és végül a szakaszt nyerő svájci Gino Mader mögött fél perccel ért célba. Ezzel verte az eddig előtte állókat, és senki nem végzett annyival előtte, hogy meg tudja előzni az összetettben – részletezi a lap.

A csütörtöki szakasz után Valter vezeti az összetettet, megelőzve a kerékpársport utóbbi éveinek legnagyobb tehetségének tartott holland Remco Evenepoelt, és azt a kolumbiai Egan Bernalt, aki 2019-ben megnyerte a Tour de France-t, és az idei Giro legnagyobb esélyesének számít.

Valter a szakasz után, már rózsaszín trikóban azt nyilatkozta, hogy sírni tudna a boldogságtól, de arról is beszélt, hogy reggel tudatosan készült erre, mert érezte, hogy elég erősek a lábai a rózsaszín trikó megszerzéséhez. 

Pénteken könnyűnek ígérkező szakasz következik a Girón, ám hétvégén már keményebb szakaszok jönnek. Valter továbbra sincs ott a Giro esélyesei közt, a legkeményebb hegyi szakaszokon minden bizonnyal perceket fog kapni a legjobbaktól – írja a lap -, ám ez akkor is hatalmas sikernek könyvelhető el.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top