nlc.hu
Aktuális

A TikTokon támadták be tanáraikat

A TikTokon támadták be tanáraikat az ír diákok

Egyes pedagógusokból a videókban elhangzottak olyan extrém szorongást váltottak ki, hogy kénytelenek voltak betegállományba menni.

Észak-Írország több iskolájának diákjai is álprofilokra feltöltött TikTok-videókban kezdték támadni tanáraikat az őszi szünet idején. A videókban enyhe kritikáktól kezdve súlyos, rágalmazással felérő vádakat is megfogalmaztak, melyek igen érzékenyen érintették a pedagógusokat. Egyes videókban az iskolák dolgozóiról készült fotókat is közzétettek, elítélő megjegyzések kíséretében.

A helyi tanári szakszervezet úgy nyilatkozott, hogy jelentős számú iskola érintett és egyes tanárok számára olyan extrém szorongást okoztak a videókban elhangzottak, hogy betegállományba kellett menniük. A szakszervezet felszólította a szülőket és a diákokat, hogy működjenek együtt az illetékes hatóságokkal, hogy a történteket megfelelőképpen ki lehessen vizsgálni és megtalálni azok felelőseit.

TikTok

Illusztráció: Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Az ügyet a rendőrség is vizsgálja. Felhívták a figyelmet arra, hogy a tartalmak egy része visszaélésszerű, sőt zaklatásnak, ezáltal pedig pedig akár bűncselekménynek minősülhet.

Az Oktatási Hivatal szóvivője elmondta: ők is értesültek a videókról, melyeket teljességgel elfogadhatatlannak tartanak, figyelemmel kísérik a helyzetet és minden segítséget megadnak az ügy felgöngyölítéséhez.

„Közösségi irányelveink világossá teszik, hogy nem engedélyezzük a megtévesztő profilokat, melyek másnak tüntetik fel magukat, mint akik valójában és nem toleráljuk az olyan tartalmakat, amelyek zaklatást, rágalmazó kijelentéseket, gyűlöletbeszédet vagy erre utaló viselkedést tartalmaznak” – szögezte le a TikTok illetékese.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top