nlc.hu
Aktuális

Nagymamája életét megmentő kisfiú

Micsoda lélekjelenlét! Megmentette nagymamája életét a nyolcéves kisfiú

Hihetetlen léleljelenléte volt a nagymamája életét megmentő kisfiúnak.

Egy 8 éves kisfiú 65 éves nagymamájával volt otthon Dégen, ahol ország-várost játszottak. A gyerek mamája azonban az egyik pillanatban hátradőlt a székkel, és nem kelt fel. A kisfiú egy másodpercre sem vesztette el a lélekjelenlétét, és tárcsázta a segélyhívót – írta meg az esetet a Tények.

A telefonos instrukciók alapján az unoka megvizsgálta a nagymamáját, aki már nem lélegzett, így újraélesztésbe kezdett.

Ezt követően az utcára sietett, ahol leintett egy autóst, aki készséggel rohant a fiú segítségére, hogy közösen megmentsék a néni életét.

Végül megérkeztek a mentők a helyszínre, akik emelt szinten folytatták az újraélesztést. Nem sokkal később a mentőhelikopter személyzete is becsatlakozott, akik a beteget a székesfehérvári hemodinamikai laborba szállították szívkatéteres beavatkozásra – számolt be róla Merész Márton, a magyar légimentők szakorvosa a Facebook-oldalán.

Akármilyen kicsik, a gyerekeknek sokszor hihetetlen a lélekjelenlétük. Ez a kisfiú csupán hétéves volt, amikor megmentette apja és testvére életét.

Mentőhelikopter száll az égben

A kép csak illusztráció (Fotó: PixaBay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top