nlc.hu
Aktuális

Rolleres az M5-ösön

Autópályán rollerezett a száguldó kocsik között, komoly pénzbírságra számíthat

Az esetet videózó autós nem akart hinni a szemének.
roller

Rollerrel ment a száguldó autók között egy fiatal férfi az M5-ös autópálya bevezetőjén, erről döbbenetes videó készült. Mint a Tények beszámolójából kiderül, az elektromos rolleres mindenféle védőfelszerelés nélkül, egy vékony pulóverben ment fel a pályára, ezzel pedig mindenkit életveszélybe sodort, önmagát és a többi autóst is. Legalább 40 km/ órás sebességgel haladt a rollerrel.

Ez a kiskerekű roller bármilyen útegyenetlenségben elakadhat, akkor a szabályosan közlekedő autók elé esik, ami nem tudja kivédeni” – hívta fel a figyelmet a veszélyre Csörgő László, vezetéstechnikai oktató, aki szerint rollerrel, nagy sebességnél szinte lehetetlen manőverezni. “A szabályosan közlekedő autósok nem számítanak arra, hogy egy ilyen roller van ott, és abban a pillanatban, hogy kialakul a vészhelyzet, neki nagyon nehéz már manőverezni, sőt már nincs is ideje manőverezni, vagy csak úgy, hogy a körülötte szabályosan közlekedőket szintén veszélyezteti” – hangsúlyozta a szakértő.

A Tények által megszólaltatott jogász szerint a roller egyáltalán nem használható a sztrádán, sőt több más autóúton sem. Borbély Zoltán szerint a felelőtlen rolleres komoly pénzbírságra is számíthat.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top