nlc.hu
Aktuális

50 évesen szült

50 évesen, szingliként vállalt babát

A korábban légikísérőként dolgozó nő mindig is tudta, hogy az átlagnál idősebb korban szeretne majd szülni.

A most 52 éves, brit Kelly Clarke két évvel ezelőtt érezte úgy, hogy eljött az ideje, hogy gyermeket vállaljon. A szingli nő úgy döntött, spremadonor segítségét veszi igénybe a teherbe eséshez. A családja azonban finoman szólva nem volt elragadtatva az ötlettől.

„Hatalmas ellenállásba ütköztem a családom részéről, amiért úgy döntöttem, hogy 50 évesen egyedülálló anya leszek. Aggódtak értem és a spermadonoros módszer miatt, de én már akkor tudtam, hogy jól döntöttem.”

Egy görögországi termékenységi klinikán esett át a mesterséges megtermékenyítésen, tavaly márciusban pedig egészséges kislánynak adott életet, aki a Lyla Rae nevet kapta. Ma már a családtagjai is nagyon örülnek a döntésének és mindenben támogatják.

Kelly Clarke és az újszülött Lyla Rae

Kelly Clarke és az újszülött Lyla Rae (Fotó: SWNS/ Profimedia)

Kelly több mint két évtizeden át dolgozott légiutas-kísérőként. Mindvégig tudta, hogy az átlagnál idősebb korban szeretne csak gyermeket szülni.

„Már nem érzem szükségét, hogy utazzak vagy bulizzak, csak azt érzem, hogy minden percét látni akarom annak, ahogy Lyla Rae felnő.”

Kelly hozzáette azt is, érzése szerint Lyla Rae a legjobbkor született, mivel több élettapasztalatot tud átadni neki: „Rendkívül áldottnak érzem magam, hogy az élettapasztalatommal jobban tudom segítemi Lyla Rae-t, mint fiatalabb éveimben tettem volna.”

Nem bánta meg azt sem, hogy egyedül vállalt gyermeket, hiszen lányát így a maga elképzelései szerint nevelheti.

„Örülök, hogy nem leszek társszülő, mert úgy nevelhetem, ahogy jónak látom, és nem kell senkivel sem egyetértenem, illetve nincs partnerem, aki olyankor, ha nem vagyok ott, az ellenkezőjét tenné annak, mint amit én tennék.”

Kelly megállapodást írt alá a termékenységi klinikával, amely garantálja, hogy elmondja majd az igazat a lányának a fogantatásáról.

„Ha elég idős lesz ahhoz, hogy megértse a helyzetet, elmagyarázom neki.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top