nlc.hu
Aktuális

Elküldték a mozgássérült tinit a körmöstől

„Ilyen embereket nem szolgálunk ki” – Így küldte el a körmös a mozgássérült tinit

A 14 éves Shiloh Maberly-Stenner egy nagyon ritka betegségben szenved, családja azonban mindent megtesz azért, hogy boldog életet éljen. Ezért gondolták azt, hogy elviszik egy szépségszalonba, ahol rendkívül udvariatlan fogadtatásban volt részük.
Mozgássérült kislány

Kicsivel karácsony előtt gondolták úgy, hogy meglepik a tinilányt azzal, hogy készíttetnek neki egy szép manikűrt, ezért látogattak el vele egy ausztrál körömszalonba. Az édesanyja, Jade szóhoz sem jutott, amikor meghallotta, hogy kerekesszékes gyermekének azért nem adtak időpontot, mert: „Ilyen embereket nem szolgálunk ki!”

A szalon dolgozói arra hivatkoztak, hogy szabályzatukban is benne van, hogy fogyatékkal élőket nem fogadnak, ami egyszerűen elképzelhetetlen 2023-ban!

Shiloh nagymamája, Kim Maberly-Stenner hozzátette, hogy őt is letaglózta a tapintatlan bánásmód, aminek következtében ő és a kisunokája is sírva fakadt a helyszínen. „Először azt hittem, hogy rosszul hallok, egyszerűen nem hittem el, hogy valaki tényleg ilyen kijelentést tesz” – részletezte a nagymama, aki még most is feldúlt az eset miatt.

Keya Woodland, aki Shiloh segítőjeként dolgozik, szintén megdöbbent a történtek után. Ő azt mesélte, percekre volt szüksége, hogy felfogja, tényleg azt mondják a szalonban, amit hallott, és nem csak buta félreértés az egész. „Visszakérdeztem, hogy miért nem akarják megcsinálni a kislány körmét, amire azt a választ kaptam, hogy azért, mert fogyatékos, ők pedig nem szolgálnak ki fogyatékkal élőket” – idézte fel Keya.

Mikor Shiloh segítője magyarázatot kért a szalon dolgozóitól, csak azt hajtogatták, hogy a menedzserük nem hagyta jóvá a kérésüket. Még az sem hatotta meg a manikűrösöket, hogy közölték velük, hogy amit tesznek, az merő diszkrimináció és természetesen illegális. 

Forrás: Via, Fotó: Instagram – @missmaberly

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top