nlc.hu
Aktuális

Titan tengeralattjáró: a cégvezető felesége a Titanic híres párjának leszármazottja

Eltűnt tengeralattjáró: a cégvezető felesége a Titanic híres párjának leszármazottja

A Titanicon meghalt idős házaspár megható szerelmi története James Cameron filmjébe is bekerült.

Különleges rokoni kapcsolatra derült fény a Titanic roncsaihoz induló, vasárnap eltűnt Titan mini-tengeralattjáró cégvezetője és az 1912-ben elsüllyedt Titanic áldozatai között. Az OceanGate Expeditions vezérének, a merülőhajó fedélzetén tartózkodó Stockton Rushnak a felesége az annak idején a Titanicon utazó, legtehetősebb házaspár leszármazottja – írja a New York Times.

 Stockton Rush és az OceanGate tengeralattjáró

Stockton Rush, az OceanGate vezérigazgatója, és a cég tengeralattjárója (Fotó: nlc-montázs; forrás: MTI/AP/OceanGate Expeditions; OceanGate Expeditions / AFP)

Az 1845-ben született Isidor Straus és felesége, Ida a leggazdagabb utasok között voltak a Titanic fedélzetén, a férfi a Macy’s áruház társtulajdonosa volt. A házaspár a tragikus szerelmi történetükről ismert:

a katasztrófát túlélők visszaemlékezései szerint Isidor Straus visszautasította a helyet a mentőcsónakban, amikor látta, hogy gyerekek és nők még mindig arra várnak, hogy elhagyhassák a süllyedő hajót.

Felesége, akivel akkor már négy évtizede éltek házasságban, kijelentette, hogy nem hagyja el a férjét. Látták őket, amint egymást átkarolva állnak a süllyedő Titanic fedélzetén.

Történetük James Cameront is megihlette: a rendező 1997-es filmjében látható egy megható jelenet, amint egy idős házaspár egymást átölelve fekszik az ágyban, miközben a vízszint emelkedik a kabinjukban.

Wendy Rush 1986-ban házasodott össze Stockton Rush-sal, a LinkedIn-oldala szerint háromszor járt a Titanic roncsainál az elmúlt két évben az OceanGate expedícióinak keretében. A cég kommunikációs igazgatójaként dolgozik, és régóta tagja a vállalat jótékonysági alapítványának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top