nlc.hu
Aktuális

Merülés közben roppanhatott össze a Titan

Már merülés közben összeroppanhatott az eltűnt tengeralattjáró

A szakember szerint a „tákolmány" nem bírta a nyomást.
titan tengeralattjáró

Akár már a merülés közben összeroppanhatott az a turista-tengeralattjáró, amely vasárnapi eltűnését követően napok óta foglalkoztatja a világot, de megtörténhetett az is, hogy egy halászháló miatt rekedt a tenger mélyén a Titan névre keresztelt jármű – nyilatkozta az Indexnek Szűcs Gábor, a Hableány mentésében is részt vevő, vízi mentésre specializálódott Barracuda Katasztrófaelhárító és Speciális Mentő Országos Egyesület elnöke.

Ahogy arról mi is írtunk, a Titan tengeralattjárót birtokló cég csütörtök este jelentette be, hogy úgy vélik, az utasok meghaltak, később pedig arról beszéltek, hogya jármű darabjait tartalmazó törmelékmezőt találtak a Titanic roncsainak közelében.

Az Indexnek nyilatkozó, vízi mentésre specializálódott Barracuda Katasztrófaelhárító és Speciális Mentő Országos Egyesület elnöke, Szűcs Gábor szerint a nyomás okozhatta a problémát.

„Az első lehetséges magyarázat az lehet, hogy a tengeralattjáró – ami csúnyán hangozhat – inkább tákolmány, már a merülést sem bírta ki, és már közben összeroppant, az utasok pedig meghaltak” – magyarázta.

A Titanic roncsai közel 4000 méteres mélységben fekszenek, itt a víz ránehezedő súlya már olyan nagy, mint egy többszáz méter magas ólomból készült toronyházé lenne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top