nlc.hu
Aktuális

Thai munkaerő lesz a soproni idősek otthonában

Thaiföldről kölcsönöznek munkaerőt a soproni idősek otthonába

A magyarok inkább a határ osztrák oldalán dolgoznak.
idősek otthona

A Soproni Szociális Intézmény az ellátottak érdekében a 270 dolgozója mellé – szükség szerint – 20 fő thai munkaerőt kölcsönöz, akik a képzett magyar személyzet mellett, az ő munkájukat segítve, a felügyeletük alatt fognak dolgozni – írja a Telex az intézmény Facebook-posztja alapján.

Ez is azt mutatja, hogy Győr-Moson-Sopronban már nem pusztán munkahelyek, hanem teljes szakmák üresedtek ki. Az egészségügy és az idősápolás az egyik olyan tipikus terület, ahol, aki csak teheti, átmegy a határ osztrák oldalára, és a többszörösét keresi a hazai béreknek – jegyzi meg a portál.

A thai kölcsönzött munkaerőt az idősek otthonában vetik majd be.

A KSH adatai szerint amúgy tavaly 14 százalékkal, 81 ezerrel nőtt a külföldi munkavállalók száma.

A Telex már korábban is írt arról, hogy egyre több országból egyre több külföldi munkavállaló érkezik Magyarországra. Nincs elég hegesztő, targoncás, kamionsofőr, de egyszerűbb feladatokat ellátó betanított munkás sem. Így aztán nagy tömegben jönnek ázsiaiak a magyar munkaerőpiacra: toboroznak Fülöp-szigetieket, indonézeket, kazahokat, indiaiakat, kirgizeket és mongolokat.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top