nlc.hu
Aktuális

Magyar sztárok véleménye Azahriah-ról

Czutor Zoltán Orbán Viktorhoz hasonlította Azahriah-t

Az Azahriah-jelenségről számos magyar sztárnak megvan a véleménye, és nem mind pozitív.
Azahriah

A tegnapi nap után azt gondoljuk, biztonsággal kijelenthetjük, hogy Azahriah a magyar Taylor Swift. Nincs még egy olyan előadó ugyanis Magyarországon, aki képes olyan tömeghisztériát kiváltani, és olyan nehézkes, hosszadalmas (és sokaknak eredménytelen) jegyvásárlási cirkuszt okozni, mint Taylor. Több tízezer ember állt sorba online, volt, aki 10 (!) órán keresztül, hogy egyetlen jegyre lecsaphasson a jövőre a Puskás Arénában megrendezett Azahriah-koncertre.

Mert igen, a 21 éves tehetség már ott tart, hogy Aréna-koncertet ad, amire egyetlen nap alatt képes volt telt házat csinálni. Ennek örömére már tegnap, mikor a jegyek 95 százaléka elfogyott, meghirdették egy második dátumot. (Ha esetleg te is a sikertelenek közé tartoztál: erre a jegyértékesítés október 13-án 10 óra 13 perctől indul.) Erről a döbbenetes, hazai előadótól soha nem látott teljesítményről persze mindenkinek van véleménye – még a sztároknak is. 

Az Azahriah-ról alkotott elképzeléseiket pedig, ahogy azt a Bors kiszúrta, sikerült egy nyilvános poszt kommentszekciójában kifejteni. Jó páran kifejezetten kedvezőtlen álláspontot képviselnek a srácról. Köztük Czutor Zoltán, aki talán a legélesebben kritizálta a fiatal sztárt.

„Én nagyon sok esélyt adtam a dalainak. Sokszor újrakezdtem, hogy zenében, szövegben is megpróbáljam felfedezni, ráérezni. Sajnos semmivel nem tudott meglepni, lelkesíteni, tehát megvenni sem.

Sokszori próbálkozás után is az az érzésem, hogy zavarba ejtően gyenge, átlátszó, ötlettelen és proli. Persze, nyilván stadionkoncert, meg minden. De ugyanennyi erővel zseni Zámbó Jimmy, Orbán Viktor vagy Majka is, hiszen milliók imádják őket is.

 

Mivel az igazságnak egyáltalán nem kritériuma az igazság népszerűsége, a kedvelőinek legyen elég elfogadtatni azt, hogy népszerű! Azt azért már mégse kelljen, hogy jó is!” – fakadt ki a zenész. 

Koós Réka is vele ért egyet, bár tény, hogy megengedőbben fogalmazott: „Na, meghallgattam 3 dalt. Képtelen lennék megkülönböztetni őket. De annyira nem az én zeném, hogy inkább nem is mondok véleményt. Meg nem is érdekel senkit, én tuti nem leszek ott az Arénában.”

Dopeman és Tóth Gabi azonban csak pozitívan nyilatkoztak Aziról. Előbbi arról tett tanúbizonyságot, hogy igazi csapatjátékos. Hiszen, mint írta: „Mindenki sikerének képes vagyok örülni, mert az ITT ÉS MOSTBAN ez mindig annyival több kerek, egész embert jelent. HAJRÁ!” 

Gabi pedig túlment a dicséreten, és erélyesen kiállt Azariah mellett. „Kreatív és tehetséges! Megérdemli. (…) Számomra (tisztelet a kivételnek) a magyar zenei szakmában ahogy egymást tapossák, elszomorító… képmutató emberek, akik egy partyn jópofiznak, aztán ahonnan lehet, kifúrják a másikat… hiányoznak a »nagyöregek«, akik valahogy mindig egyensúlyt tartottak és összehozták a zenészgenerációkat… hiányoznak… hiányoznak azok a közösségi helyek, pl. szeparé, ahol tudtunk egymással beszélgetni… alteros, népzenész, dj, rocker… mindenki… jót tenne a szakmának… talán picivel nagyobb lenne az összefogás és kevesebb a másikra irigykedés, megfejtés…” – fejtegette az énekesnő, aki pontosan tudja, milyen kereszttűzbe kerülni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top