nlc.hu
Aktuális

Így készül a karácsonyra a posta

Megkezdődött a karácsony előtti őrület a postánál – Eddig add fel a csomagodat, hogy időben megérkezzen a fa alá!

Fontos dátumot közölt a Magyar Posta a karácsonyi csomagokkal kapcsolatban.
posta

Az ünnepi szezon idén is a Black Friday akcióval indul, ami november 24-én lesz, de sok cég már ezt megelőzően akciózik, a csomagforgalom így már november közepétől érezhetően növekedésnek indult a Magyar Postánál. A társaság számos fejlesztést hajtott végre az év során az ügyféligények kiszolgálására – számolt be erről honlapján a vállalat.

Országszerte idén már több mint 500 csomagautomata várja az ügyfeleket. Sőt az országos postahálózat 393 partnerpostával is bővült annak érdekében, hogy az ország bármely pontján lehessen karácsonyi ajándékcsomagot feladni vagy karácsonyi üdvözletet küldeni.

A Magyar Posta arra figyelmeztet, hogy az előző évekhez hasonlóan célszerű az utolsó megrendeléseket legkésőbb december 15. előtt leadni annak érdekében, hogy azokat a posta az utolsó héten a webáruházaktól át tudja venni és kézbesíteni tudja.

A külföldről interneten rendelni tervezett, karácsonyra szánt ajándékokat még előbb – már novemberben – érdemes megrendelni.

Pár éve egyébként sok család karácsonyát mentette meg egy postai alkalmazott. A kansasi postás éppen karácsonyi csomagokat szállított a furgonjával, amikor egyszer csak füstszagot érzett. Félreállt, hogy megnézze, honnan jöhet, ám a következő pillanatban már lángok csaptak fel a motortérből. Képtelen volt megfékezni a tüzet, de azt semmiképpen sem akarta, hogy odavesszenek a raktérben lévő karácsonyi csomagok. Ezért elkezdte kipakolni az út mellé a rakományát, hogy a kiszállításra váró ajándékok sértetlenül megússzák a tűzesetet. Mire a tűzoltók megérkeztek, már lángolt az egész furgon, a csomagok viszont épségben eljutottak a címzettekhez.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI Fotó: Balázs Attila

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top