nlc.hu
Aktuális

Váltságdíjkérés a saját gyereke után

Elraboltatta egy anya a 2 éves fiát, hogy váltságdíjat követelhessen a gyerek apjától

Egy kolumbiai anyát azzal vádolnak, hogy bűntársaival együtt megrendezte a saját kisfia elrablását azért, hogy pénzt csikarjon ki a gyerek apjától.
gyerekrablás,

Pár napja futótűzként terjedt a helyi médiában az a hír, hogy egy kisfiút elraboltak a kolumbiai Barranquilla várostól délre fekvő Caribe Verden. Állítólag két bukósisakos támadó lépett oda az utcán sétáló nőhöz és kitépték a karjából a 2 éves gyerekét, majd elszáguldottak vele.

Amikor a rendőrök a helyszínre értek, megkezdték a nő kihallgatását. Nem sokkal később azonban valaki bejelentette a rendőrségen, hogy egy Caribe Verde-i lakás környékén látott egy kisfiút, akinek a személyleírása tökéletesen passzol az elraboltra. Nem telt bele sok idő, a rendőrök berontottak a lakásba, de maszkos támadók helyett az édesanya egyik barátjának a társaságában találták rá az elvitt fiúra. Mint kiderült, megkérte őt a  nő, hogy néhány napig vigyázzon a kisfiára, mivel 60 millió pesót (átszámítva mintegy 15 ezer dollárt) próbál kicsikarni a gyerek apjától.

A történtek után a 2 éves gyerek az  apja gondozásába került, az anya pedig a börtönben várja a vádemelést.

Pár hónapja amúgy a saját unokáját tartotta fogva váltságdíjért egy kínai nagypapa. A 65 éves, szerencsejátékfüggő férfi 1,3 millió forintnyi összeget akart kizsarolni a lányától, akit azzal fenyegetett, hogy ha nem kapja meg a pénzt, soha többé nem láthatja a gyerekét. 

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top