nlc.hu
Aktuális

Pest megyei települések vízelvezetési problémái

Csónakázni lehet Szigetszentmárton és Szigetszentmiklós utcáin, annyira rossz a vízelvezetés

Nincs pénz új vízelvezetési rendszerek kiépítésére.

Több lakóparkot is elárasztott a víz a két napja zuhogó eső miatt a Pest vármegyei Szigetszentmártonban. A település újépítésű részén az utcákban és a kertekben is 30-40 centi magasan áll a sáros víz. Az ott élők arra panaszkodnak, hogy ha esik, akkor élhetetlenné válik a környék. Szigetszentmártonban az új házak főleg a település legmélyebb pontján épültek. Ha esős idő van, mindent ellep a víz – derült ki az RTL Híradó riportjából.

A polgármester szerint azért, mert a falu korábbi vezetése nem fordított elég figyelmet a vízelvezetésre. A megoldás egy zárt csapadékgyűjtő-rendszer kiépítése lenne. “Sajnos ezt nem tudjuk jelenleg megvalósítani tekintettel arra, hogy az önkormányzat évi költségvetése nagyságrendileg 350-400 millió forint. Ennek a kialakítása pedig többszáz millió forintos nagyságrendet jelent” – nyilatkozta Bencs Tamás.

Az elárasztott utcákat a helyi önkéntes tűzoltók próbálják járhatóvá tenni, szivattyúzással próbálnak segíteni.

Esős időben Szigetszentmiklóson, a lakihegyi lakópark utcáin is bokán felül ér a víz. “Ez évek óta így van. Értesüléseink szerint ezt nagyon elszúrta az építtető, nem kellőképpen oldották meg a lefolyókat” – panaszolta egy helyi lakos.

A kivitelező nem akart nyilatkozni. A polgármester szerint az önkormányzattal és a hatóságokkal sem működik együtt. “Nem tudjuk rákényszeríteni a vállalkozót, hogy azt a feladatot fejezze be úgy, amilyen szinten kellene” – jegyezte meg Nagy János.

Szigetszentmiklós többi részén is óriási probléma a vízelvezetés. A polgármester szerint ezen évek óta próbálnak javítani: “Nyilván nem tudtuk mindenhol az elmúlt négy évben megoldani ezt a problémát, nyilván még több év és többszáz millió forint szükséges ehhez“. A várost addig szippantóautók járják.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top