nlc.hu
Aktuális

Elhunyt Ónodi György

Elhunyt Ónodi György, a Heti Hetes atyja

71 éves korában meghalt a Heti Hetes című népszerű műsor szellemi atyja, Ónodi György.

A producer, rendező és író a moszkvai Filmművészeti Főiskolán végzett operatőrként, a rendszerváltásig a dokumentumfilm-stúdióban és a Híradóban dolgozott. Több mint 30 országban forgatott dokumentumfilmeket. A szórakoztatóiparba az RTL Klubnál kóstolt bele, ahol leginkább az olyan könnyed, vicces műsorairól volt ismert, mint a Kész átverés, a Gálvölgyi Show, a Csíííz vagy a Mónika Showírja a Blikk.

Ónodi György

Ónodi György, producer (fotó: Fotocentral/Gálos Mihály Samu)

A Heti Hetes először 1999-ben került adásba, éveken át az RTL Klub legsikeresebb műsorai közé tartozott, a 10. adásának több mint kétmillió nézője volt. Gálvölgyi Jánossal hosszú évtizedek barátsága fűzte őt össze. A színész a csatornának elmondta, hogy döbbenettel fogadta barátja halálhírét, arra emlékezteti őt, hogy az élet milyen múlandó. Szilveszter előtt beszéltek utoljára, Ónodi kimondottan jó kedélyű volt.

Isteni, néha morbid humora volt, ezen mi nagyon egy húron pendültünk. Mint szerkesztő is meg mint a Heti Hetes vezetője is úgy tett helyre dolgokat egy fél mondattal, hogy azon sírva nevettünk

– mondta Ónodi Györgyről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top